Oulun hiippakunnan kirkkoherrat koolla

Ajankohtaista | 29.01.2021

Muiden ajankohtaisten asioiden lisäksi keskusteltiin myös seurakuntien koronarajoituksista metropoliitta Elian johdolla.

Piispa ja kirkkoherrat yhteiskuvassa

Oulun hiippakunnan kirkkoherrat kokoontuivat tiistaina ja keskiviikkona 26.–27.1. Ouluun metropoliitta Elian johdolla.

Tiistaina toimitettiin ehtoopalvelus Pyhän Kolminaisuuden katedraalissa, jonka jälkeen oli yhteinen illallinen.

Keskiviikkona kokouksessa metropoliitta kuunteli seurakuntien kuulumisia ja keskusteltiin ajankohtaisista asioista.

Kirkkoherrojen ja piispan kokouksessa myös keskusteltiin koronatilanteesta hiippakunnan alueella sekä tehtiin yhteinen tilannepäivitys. Tämänhetkisiä seurakuntien koronarajoituksia jatketaan kaikkialla hiippakunnassa helmikuun loppuun asti.

Tällä hetkellä Oulun sekä Tampereen seurakunnissa on voimassa korkeintaan 10 hengen kokoontumisrajoitukset ja jumalanpalvelukset toimitetaan suljetuin ovin.

Lapin seurakunnassa on 50 hengen sekä Kajaanin seurakunnassa 20 hengen kokoontumisrajoitukset.

Myös muita AVI:n ja THL:n suosituksia, esim. kasvomaskien käytöstä noudatetaan. Jumalanpalvelukset striimataan kaikissa seurakunnissa.

Koska Oulun hiippakunta on maantieteellisesti laaja alue ja jokaisen seurakunnan alueella on erilainen koronatilanne, ei täysin yhtenäistä, koko hiippakuntaa kattavaa koronaohjeistusta ei ole mielekästä, eikä mahdollista antaa. Tästä syystä kirkkoherrat voivat hiippakunnan piispan siunauksella tehdä paikallisia ja alueellisia päätöksiä AVI:n ohjeiden mukaan.

Teksti ja kuva: Artturi Hirvonen