Halki Summit IV: Koronapandemia ja ilmastonmuutos

Ajankohtaista | 15.01.2021

Ekumeeninen patriarkaatti järjestää 26.–28.1. kolme webinaaria, joissa käsitellään mm. epidemian ympäristövaikutuksia.

Webinaarin flyer

Ekumeenisen patriarkaatin Halki summit -kokousten sarja jatkuu, nyt webinaarimuodossa. Neljännessa Halki Summitissa keskitytään koronapandemiaan ja siihen, miten se on vaikuttanut ympäristöön ja ajatteluumme. Mitä olemme oppineet?

Kolmena peräkkäisenä päivänä järjestettävien webinaarien puhujalista on vaikuttava. Ekumeenisen patriarkka Bartolomeoksen lisäksi teologista perspektiiviä tuovat esiin Pergamonin metropoliitta John (Zizioulas) ja Chicagon metropoliitta Nathanael (Symeonides). Muiden eri alojen asiantuntijoista mukana ovat mm. The New Yorker -lehden ympäristötoimittaja Bill McKibben, ilmastonmuutostutkija Katharine Hayhoe ja Kreikan koronatoimista vastaava tohtori Sotirios Tsiodras.

Ensimmäisessä webinaarissa keskitytään pandemian ja ympäristön väliseen suhteeseen. Toisena iltana pureudutaan tieteen ja teknologian vuoropuheluun ja siihen, miten pandemia on vaikuttanut tieteen ja uskonnon suhteeseen. Sarjan kolmannessa osassa tarkastellaan pandemian vaikutuksia kansanterveyteen ja terveyden ja talouden keskinäistä suhdetta.

Webinaarit järjestetään aamuyöllä Suomen aikaa, mutta ne ovat nauhoitteina katsottavissa myös myöhemmin.

Kaikkiin webinaareihin voi ilmoittautua kerralla. Sekä ilmoittautumislinkki että lisätiedot webinaarista löytyvät Halki summitin sivustolta: http://www.halkisummit.com/hs4/