Lintulan tukikonsertti 13.12. kello 14

Ajankohtaista | 11.12.2020

Jouluinen päivä Lintulassa -tapahtuma on peruttu, mutta Uspenie-kvartetin tukikonsertti Lintulan hyväksi on katsottavissa 13.12. suorana lähetyksenä kirkon sivuilla ja YouTube -kanavalla kello 14 alkaen.

Lumihiutale

Useimmille kirkkomusiikin ystäville tutuksi tulleen Uspenie -kvartetin oli tarkoitus pitää pyhien esi-isien sunnuntaina 13.12. hyväntekeväisyyskonsertti Lintulan luostarin kirkossa. Koronarajoitusten vuoksi konsertti lauletaankin Helsingissä, Tikkurilassa sijaitsevassa Kristuksen taivaaseenastumisen kirkossa. Paikalle ei oteta lainkaan yleisöä, mutta konserttia voi seurata suorana lähetyksenä tällä sivulla ja kirkon omalla YouTube -kanavalla 13.12. kello 14 alkaen. Konserttitallenne on katsottavissa myös myöhemmin. Kanavalle: https://www.youtube.com/channel/UC9I5m3B-bfvnUqGB06VN56Q

Betlehem tuo pieni -konsertin ohjelma koostuu ortodoksisista koljada-joululauluista. Uspenie -kvartetissa laulavat Varvara Merras-Häyrynen (sopraano), Ilona Lehmus (altto), Elia Pietarinen (tenori) ja Rikhard Dahlström (basso).

Konsertin tuotto ohjataan kokonaan Lintulan luostarille, jonka taloustilanne on heikentynyt huolestuttavasti koronavuoden mittaan. Luostarin pääelinkeino on tuohusten valmistus ja myynti. Tänä vuonna kirkot ovat olleet pitkiä aikoja kiinni ja kirkkokansalle avoimiin palveluksiin on voinut osallistua vain pieni määrä ihmisiä. Tämä on heijastunut suoraan tuohustuloihin. Koronaepidemia löi leimansa myös luostarin toiseen keskeiseen tulonlähteeseen, matkailupalveluihin. Esimerkiksi kesäkahvio oli kiinni koko sesongin ajan.

Kuulijat, jotka haluavat tukea Lintulan luostaria voivat maksaa itse hyväksi katsomansa kokoisen kannatusmaksun Lintulan luostarin tilille FI86 5048 4710 0002 04 (viite: joulukonsertti 2020).