Ortodoksisuuden kauneutta kansien välissä

Ajankohtaista | 10.12.2020

Ortodoksisuuden kirjo -valokuvakilpailun sato on koottu kirjaksi, palkintojenjako järjestetään verkkolähetyksenä 16. joulukuuta.

Kirjan kansi

Puolan ortodoksisen kirkon julkaisuneuvosto ja OrthPhoto.net ovat tehneet jo lähes kymmenen vuoden ajan yhteistyötä esitelläkseen ortodoksisen kirkon elämää ja sen monimuotoista kauneutta eri maissa. Järjestäjät valitsevat joka vuosi yhden kohdemaan, josta etsitään kuvia kansainvälisellä valokuvakilpailulla. Kuvat kootaan sekä näyttelyksi että valokuvakirjaksi.

Tänä vuonna esittelyvuoron sai Suomi. Valokuvakilpailuun saattoi osallistua koko kesän aina syyskuun alkupuolelle asti. Lokakuussa julkaistiin kilpailun voittajat (kts. https://www.ort.fi/uutishuone/2020-10-31/ortodoksisuuden-kirjo-suomi-kansainvalisen-valokuvakilpailun-tulokset)

Koronaepidemian vuoksi kilpailun palkintojenjakoa ei voida järjestää tavalliseen tapaan kasvokkain, joten palkinnot jaetaan kansainvälisessä verkkolähetyksessä 16.12. kello 19. Englanninkielistä lähetystä voi seurata OrthPhoto.netin sivuilla www.orthphoto.net tai YouTube -kanavalla https://www.youtube.com/user/orthphoto ja Puolan ortodoksisen kirkon Facebook -tilillä: https://www.facebook.com/orthphoto.net/.

Koronatilanteen vuoksi myös Ortodoksisuuden kirjo Suomi -näyttelyn järjestäminen lykkääntyy vuoteen 2021. Kilpailun satoa esittelevä kirja on kuitenkin jo ilmestynyt ja sitä on saatavilla mm. Valamon luostarin myymälästä ja verkkokaupasta. Kirjaa tulee myyntiin myös Ortodoksisen kirkkomuseo RIISAn myymälään. Kirjasta on olemassa kolme eri kieliversiota: puola/suomi, suomi/englanti ja englanti/venäjä.

Kuva: Kirjan kannet