Kirkkojen välinen teologinen dialogi jatkuu

Ajankohtaista | 08.12.2020

Suomen ortodoksisen ja evankelis-luterilaisen kirkon edustajat tapaavat etäyhteyksin 10. joulukuuta.

Suomen ortodoksinen kirkko on käynyt teologisia keskusteluja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kanssa vuodesta 1989 saakka. Viime vuosina kokouksen tiedonanto on laajentunut. Samalla keskustelujen painopiste on siirtynyt lähemmäs ajankohtaisia molempien kirkkojen elämään liittyviä kysymyksiä. Jokaisessa dialogissa on kuitenkin käsitelty edelleen myös opillisia teemoja.

Tänä vuonna keskustelujen oli määrä toteutua Turussa 10.–11. joulukuuta. Koronapandemian vuoksi dialogi käydään nyt webinaarin muodossa. Yksipäiväisellä tapahtumalla juhlistetaan jo 30 vuotta jatkuneita oppikeskusteluja.

Suomen ortodoksista kirkkoa edustavat webinaarissa Oulun metropoliitta Elia sekä ortodoksisen kirkon alustuksista vastaavat TT Ari Koponen ja rovasti Heikki Huttunen. Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta mukana ovat piispa Seppo Häkkinen, kirkon ulkoasiain osaston johtava asiantuntija Tomi Karttunen ja pastori Jukka Hildén.

Aamupäivän esitelmät käsittelevät aihetta Nikealainen usko ja apostolinen evankeliumi. Iltapäivän teemana on Yhteinen todistus suomalaisessa yhteiskunnassa.