Kreikassa ja Turkissa voimakas maanjäristys – arkkipiispa kehottaa rukoukseen

Ajankohtaista | 30.10.2020

Monet ovat menettäneet tänään läheisen ja vielä useammat kotinsa.

Metropoliitta Eusebios

Samoksen saaren lähellä Egeanmeren itäosassa on tapahtunut tänään voimakas maanjäristys, jonka aiheuttamista tuhoista meillä on vasta vähän tietoa. Tiedetään kuitenkin, että ainakin muutamat ovat menettäneet henkensä ja loukkaantuneita on paljon.

Myös materiaaliset vahingot ovat suuria. Esimerkiksi Turkin puolella Izmirissä – kirkkohistoriasta tutussa Smyrnassa – on raportoitu romahtaneista rakennuksista. Kreikassa pahiten kärsineen alueen piispan, metropoliitta Eusebioksen, syntymäkylän Karlovasin kirkko on romahtanut. Monet ovat menettäneet tänään kotinsa.

Kirkkomme vanhassa rukouksessa luetellut vitsaukset, ”kulkutaudit, maanjäristykset, tulvat, tuli, miekka ja sota” aiheuttavat edelleen valitettavan usein kärsimystä maailmassa. Älkäämme silti tunteko voimattomuutta niiden edessä, vaan anokaamme Jumalalta vaivojen huojennusta kaikille kärsiville. 

Rohkaisen kaikkia Suomen ortodoksisen kirkon jäseniä muistamaan rukouksissa erityisesti Samoksen ja Ikarian metropoliitta Eusebiosta, alueen papistoa, pelastus- ja terveydenhuoltohenkilöstöä ja kansaa. 

+Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo

Kuvassa Samoksen ja Ikarian metropoliitta Eusebios Samoksen maisemissa.