Patriarkka Bartolomeoksen tervehdys kirkkomme nuorille

Ajankohtaista | 08.10.2020

Hänen pyhyytensä erityisesti Kulmakivi -etkoja viettävälle nuorisolle osoittama tervehdys sisältää varteenotettavia neuvoja meille kaikille. 

Arkkipiispa Leo on Konstantinopolissa vieraillessaan kertonut ekumeeniselle patriarkka Bartolomeokselle meneillään olevista Kulmakivi-etkoista. Suureksi iloksemme patriarkka halusi heti lähettää kirkkomme nuorille oheisen videotervehdyksen, jossa hän lausuu mm. seuraavaa: 

"Kehotamme teitä hengellisenä isänänne ja ystävänänne, että käännätte sydämenne, katseenne ja halajamisenne, koko oman itsenne Kristusta kohti! Olkoon hän teidän kyltymättömän halunne kohde, suuri ja ehtymätön rakkaus, teidän "hyvä halajamisenne", kanssakulkijanne, ystävänne, elämänne merkitys, ylösnousemus, ilo, todellinen valo, ikuinen päämääränne. Olkoon Hän teidän kunnianhimonne, sillä hänessä hajoavat pahuudet ja himot. Hänen kanssaan valitsette elämän, jotta se ei koskaan loppuisi."

Katso tämä historiallinen tervehdys yllä olevalta videolta. Tallenteen kesto on noin kuusi minuuttia ja se on tekstitetty suomeksi.