Kulmakivi -etkot verkossa 1.–10.10.

Ajankohtaista | 01.10.2020

Sosiaalisen median kanavat täyttyvät nuorten ortodoksien tuottamilla sisällöillä.

Ortodoksinen nuorisofestivaali Kulmakivi siirrettiin tältä syksyltä vuoteen 2021. Odotetun viikonlopputapahtuman tilalla vietetään kymmenpäiväiset virtuaalietkot, jotka tuovat esiin kirkkomme lapsi- ja nuorisotyön monet kasvot.

Valtaosa etkojen sisällöistä löytyy Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:n sosiaalisen median kanavilta (Facebook, Instagram ja YouTube):
https://www.facebook.com/onl.ry
https://www.instagram.com/onlry1943/
https://www.youtube.com/channel/UC_slLmy_qVtbwaZPx3OPNrw

Yksi monipuolisen sisältötarjonnan helmistä on ETKOT-livelähetys Jyväskylästä. Liiton YouTube -kanavalla lauantaina 3.10. kello 17 alkavaan lähetykseen pääsee mukaan suoraan tästä linkistä: tinyurl.com/kulmakivilive

Jyväskylän ”studiossa” ovat paikan päällä reippaat ja pirteät nuoret juontajat, jotka luotsaavat iltaa. Ohjelmassa on mm. hartaushetki, jutustelua, livemusaa, kirkolliskokousedustajan haastattelu (Anna-Katriina Salmikangas), kuvakisa ja parhaita paloja etkojen merkeissä toteutetusta videomateriaalista.

Livelähetystä ovat juontajien lisäksi tekemässä ainakin kolme nuorta kameraihmistä, kolme äänitekniikan harjoittelijaa, yksi somevastaava ja joukko lähetyksen tekijöiden muonituksesta vastaavia nuoria. Taustatukena häärivät mukana isä Kaarlo Saarento ja kanttori Markus Hänninen.

Toinen mukava tärppi on Joensuussa järjestettävä epäilevän Tuomaan nuotioilta, jota voi seurata livelähetyksenä 6.10. klo 18–19. Mukana ovat kanttori Markus, kanttori Aleksi Suikkanen, isä Tuomas Kallonen, ONL ry:n toiminnanjohtaja Maria Kauppila ja Karjalan Korvenkävijöiden partioryhmä. Nuotiolaulujen lomassa puhutaan uskosta ja epäilyksestä.

ONL ry:n YouTubessa julkaistaan tapahtuman aikana paljon sekä nuorten että aikuisten tuottamaa videomateriaalia. Ääneen pääsevät esimerkiksi harrastuksiaan esittelevät nuoret ja erilaiset nuorten ryhmät, esimerkiksi Turun Nuoret Ortodoksit. ONL ry:n tuottamaan Ortodoksisuuden mitä, miksi, miten -videosarjassa ilmestyy etkojen aikana kaksi uutta videota, 4.10. julkaistava Tuohus ja maailman mielenterveyspäivänä 10.10. julkaistava Ortodoksinen ihmiskäsitys.

Etkot ovat mukana myös Mieli ry:n haastekampanjassa. Kampanjan teemana on tänä vuonna kuunteleminen. ONL ry haastaa kaikkia osallistumaan jakamalla somekanavillaan kuvia jostain vihreästä tai vihreällä valaistusta asiasta. Kuvaan tulee liittää tunniste  #onlry #ketävoisitkuunnella #vihreäävaloa #kymppikymppi #maailmanmielenterveyspäivä. ONL ry lahjoittaa jokaisesta kuvasta 50 senttiä (enintään 500€) Mieli ry:lle mielenterveyden edistämiseen.