Äitien ja isien palkitseminen 2020

Ajankohtaista | 23.09.2020

Vapaamuotoiset ehdotukset palkittavista toimitetaan kirkkoherrojen kautta arkkipiispan kansliaan.

Kirkolla on ollut tapana palkita ansioituneita äitejä vuodesta 1994 lähtien. Palkittaviksi on pyydetty niitä naisia, jotka ovat toimineet esimerkillisinä kristillisinä kasvattajina. Tänä vuonna palkitsemme heidän lisäkseen myös kasvatuksessa ansioituneita isiä. Näin kirkkomme huomioi tasapuolisesti kaikki vanhemmat. Sanoohan Raamattukin viisaasti: ”Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että kauan eläisit maan päällä.

Arkkipiispa Leo pyytää tekemään ehdotuksia tänä vuonna palkittavista äideistä ja isistä. Vapaamuotoiset ehdotukset ehdokkaiden yhteystietojen kanssa pyydetään toimittamaan kirkkoherrojen kautta Helsingin hiippakunnan kansliaan 9.10.2020 mennessä (helsingin.hiippakunta@ort.fi). Aikaisempien vuosien tapaan palkittaville myönnetään Pyhän Karitsan ritarikunnan I luokan ritarimerkki.

Koronaviruksen tähden yhteisen palkitsemistilaisuuden järjestäminen on toistaiseksi mahdotonta. Huomionosoitukset pyritään luovuttamaan ansioituneille seurakunnissa isänpäivänä tai sen tienoilla.

Tässä palkitsemisessa otetaan huomioon myös seurakuntien ja seurakuntalaisten aiemmin keväällä lähettämät hakemukset äitien palkitsemiseksi.