Mayvor Wärn-Rancken Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeriksi

Ajankohtaista | 22.09.2020

Finlands svenska metodistkyrkanin pastorina vuodesta 1981 lähtien toiminut Wärn-Rancken aloittaa viisivuotiskautensa marraskuussa.

TM Mayvor Wärn-Rancken on valittu Suomen Ekumeenisen Neuvoston uudeksi pääsihteeriksi. Valinta tehtiin 21.9.2020 pidetyssä yleiskokouksessa.

Wärn-Rancken on toiminut Finlands svenska metodistkyrkanin pastorina vuodesta 1981 lähtien. Hän on toiminut myös piirikunnanjohtajana Finlands svenska metodistkyrkanissa ja Suomen metodistikirkossa vuosina 2011–2017.

Pääsihteerin tehtävänä on luotsata Suomen Ekumeenista Neuvostoa yhdessä hallituksen ja henkilöstön kanssa. Mayvor Wärn-Rancken seuraa pääsihteerin tehtävässä TT Mari-Anna Auvista, jonka viisivuotiskausi päättyy lokakuussa 2020.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) on maassamme toimivien kristillisten kirkkojen yhteistyöelin. Jäsenkuntaan kuuluu myös 28 kumppanuusjärjestöä. SEN on perustettu vuonna 1917 ja se on maailman vanhimpia kansallisia ekumeenisia neuvostoja. Suomen ortodoksinen kirkko on Suomen Ekumeenisen Neuvoston jäsen.