”Mikään ei ole pysyvää”

Ajankohtaista | 26.08.2020

Metropoliitta Arsenin paimenkirje Kuopion ja Karjalan hiippakunnan kirkkokuorolaisille.

Kristuksessa rakkaat Kuopion ja Karjalan hiippakunnan kirkkokuorolaiset!

Jäsenyytemme Kristuksen kirkkoon todentuu aktiivisena osallistumisena jumalanpalveluselämään sekä muuhun seurakunnalliseen toimintaan. Rukous ja jumalanpalvelus ovat hengellisen elämämme perustaa ja vahva tuki elämämme arkeen. Teille kuorolaisille yhteys omaan seurakuntaan todentuu erityisellä tavalla jäsenyytenä seurakunnan kuoroon.

Olemme eläneet kuluneen kevään ja kesän poikkeuksellisissa oloissa ja vaikuttaa, että pian alkava uusi kirkkovuosi tuo meille varmuutta vain epävarmuudesta. Kuten hyvin tiedämme, on seurakuntiemme tavanomaista toimintaa jouduttu koronaepidemian vuoksi monin tavoin supistamaan. Tämä on koskettanut luonnollisesti myös teitä, sillä kirkkokuorossa on ohjeisuksen mukaan saanut laulaa kanttorin johdolla vain kolme-neljä kuorolaista. Poikkeusolot ovat odottamattomalla tavalla osoittaneet kuorolaulun merkityksen kuorolaisille. Etäisyys tavanomaisesta on antanut perspektiiviä nähdä, kuinka suurta roolia kirkkokuoro näyttelee laulutaitoisen seurakuntalaisen elämässä.

Vaikka kaikki kuorolaiset eivät ole voineet osallistua jokaviikkoisiin jumalanpalveluksiin, on niitä kuitenkin voinut seurata striimattuina lähetyksinä ja myös kuulla muidenkin, kuin oman seurakunnan kirkkolaulua. Poikkeava tilanne on siis tuottanut myös uutta ja hyvää. Kanttoreilla on myös ollut hyvä mahdollisuus antaa laulajille yksilöllistä ohjausta, ja tietotekniikka puolestaan mahdollistanut etäharjoitusten pitämisen.

Mikään ei ole pysyvää, joten aikanaan ohitamme tämänkin koettelemuksen ja kuoroilla on sitten taas mahdollisuus laulaa täysilukuisena. Tässä hetkessä meitä helpottavat pyhän apostoli Paavalin sanat: ”Me luotamme lujasti siihen, että te kestätte. Tiedämmehän, että niin kuin te saatte osanne kärsimyksistä, saatte myös lohdutuksesta osanne.” (2. Kor. 1:7)

Siunaten,
+ Arseni

 

 

Siunaten,