Helsingin hiippakunnan koronatiimi päivitti ohjeistuksensa

Ajankohtaista | 25.08.2020

Toiminta jatkuu pitkälti aiempien ohjeiden mukaan, mutta nyt myös vapaaehtoistoimintaa avataan asteittain.

Helsingin hiippakunnan koronatiimi on päivittänyt koronaohjeistuksia 25.8.2020.

Päivitetyt ohjeet koskevat kaikkien hiippakunnan seurakuntien toimintaa syyskuussa ja ne ovat linjassa AVI:n 24.8. tekemien päätösten kanssa.

Käytännössä toiminta jatkuu seurakunnissa nykyisellään: jumalanpalveluksiin ja toimintaan tulee ilmoittautua ja niissä noudatetaan tehostettua hygieniaa ja kahden metrin turvavälejä. Henkilöstö käyttää maskeja aina, kun turvavälien toteutuminen ei ole mahdollista. Jumalanpalveluksia voidaan edelleen toimittaa sään salliessa myös ulkona.

Uutena ohjeistuksessa tulevat vapaaehtoistoimintaa koskevat ohjeet.

Vapaaehtoistoimintaa voidaan avata asteittain kaikissa niissä seurakunnan välttämättömissä ja keskeisissä toiminnoissa, joiden katsotaan tukevan seurakunnan ydintoimintaa. Vapaaehtoistyön tekemistä ei kuitenkaan suositella koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville. Ohjeistuksissa myös muistutetaan, että vapaaehtoisten työturvallisuudesta ja tarvittavasta ohjeistuksesta tulee huolehtia.

Kirkkokahveja voidaan järjestää kirkkoherran luvalla. Tärkeintä on hygienian noudattaminen tilaisuuksien aikana.

Ohjeistuksessa linjataan myös, että seurakunnat eivät voi järjestää koronaviruksen riskiryhmään kuuluville suunnattua toimintaa – esimerkiksi seniorikerhoja. Sen sijaan riskiryhmiin kuuluvat voivat osallistua oman harkintansa mukaan seurakunnan yleisiin toimintoihin.

Ohjeet ovat kokonaisuudessaan luettavissa oheisesta pdf-liitteestä.