Aksios -oppikirjasarja täydentyy

Ajankohtaista | 12.08.2020

Kolmannen luokan oppikirja opettajan aineistoineen on ilmestynyt.

Kirjan kansi

Ortodoksisen uskonnon uusimman opetussuunnitelman mukaisen Aksios -kirjasarjan kolmas osa on ilmestynyt. Peruskoulun kolmannen luokan ortodoksisen uskonnon oppimateriaali Aksios 3 on rakennettu käyttäjäpalautteiden perusteella niin, että opettajan on helppo eriyttää opetustaan symbolein merkittyjen tekstitasojen avulla.

Kirjan sisältöjä ja tehtäviä täydentävät opettajan aineiston (oph.fi/aksios)

monipuoliset tehtäväehdotukset, opetusvinkit ja lisämateriaalit. Opettajan materiaaliin on sisällytetty myös koko oppikirjasarjaa tukeva Kirkkovuosi -kokonaisuus.

Aksios-sarjan kolmatta ja neljättä osaa voidaan käyttää vuorokurssiperiaatteella. Aksios 5—6 julkaistaan syyskuussa 2020 ja Aksios 4 syksyllä 2021.

Tulossa myös lukion digipilotin ensimmäinen osa

Opetushallitus tuottaa lukion ortodoksisen uskonnon opintoihin pilottina digikirjan, jonka ensimmäinen osa on esittelyssä Educa-messuilla tammikuussa 2021. Materiaali painottuu erityisesti monipuoliseen kuva- ja videomateriaaliin sekä sähköisiin tehtäviin.

Lisätietoja oppimateriaalipäällikkö Kaija Pirinen (lomalla 14.8. asti) sekä kirjasarjan koordinaattori Risto Aikonen, risto.aikonen@uef.fi