Lälly juhlii ja vihertyy

Ajankohtaista | 23.07.2020

Helsingin seurakunnan leirikeskuksen kirkko viettää 25.7. praasniekkaa, jossa voidaan iloita myös keskuksen kehittymisestä entistä ekologisempaan suuntaan.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan omistama, Lopen Läyliäisissä sijaitseva Kaunisniemen leirikeskus – tuttujen kesken Lälly – on palvellut seurakuntalaisia jo lähes kuusi vuosikymmentä.

Leirikeskuksen kirkko on pyhitetty Apostoli Jaakobin ja Herran äidinäidin, pyhän Annan kuolonuneen nukkumisen muistolle. Pyhäkön praasniekkaa vietetään 25. heinäkuuta. Oheisella videolla isä Sergei Petsalo esittelee rakastetun leirikirkon.

Lauantaiaamun toimitettavaa juhlaliturgiaa voi seurata Suomen ortodoksisen kirkon YouTube -kanavalla kello 10 alkaen: https://youtu.be/nQlev_4LJSs

Jumalanpalveluksen päätteeksi on luvassa myös yllätyspraasniekkaohjelmaa, jota voi seurata Helsingin ortodoksisen  seurakunnan Facebook-sivulla.

Kehittyvä ja vihertyvä leirikeskus

Seurakunta on tehnyt Kaunisniemen leirikeskukseen merkittäviä investointeja viime vuosina. Vuonna 2016 keskukseen valmistui uusi esteetön majoitusrakennus ja vanha majoitusrakennus on purettu.

Tämän vuoden toukokuussa Kaunisniemessä aloitettiin työt leirikeskuksen siirtämiseksi maalämpöön ja jätevesien johtamiseksi Lopen kunnan jätevesijärjestelmään.

Maalämpö tulee vähentämään merkittävästi leirikeskuksen energiankulutusta ja minimoimaan erityisesti polttoöljyn käyttöä. Energian tarve putoaa noin kaksi kolmasosaa.

Myös jäteveden osalta muutos tulee olemaan huomattava. Kaunisniemen leirikeskuksessa on ollut tähän saakka oma biologinen vanha jätevedenpuhdistamo, jossa on käsitelty tuhat kuutiota jätevettä vuodessa. Nyt puhdistamo voidaan purkaa pois.

Hankkeista voit lukea lisää Helsingin ortodoksisen seurakunnan sivuilta: https://www.hos.fi/572196/