Suomen Ortodoksisten Opettajien Liitolle uudet nettisivut

Ajankohtaista | 22.07.2020

Sivu-uudistus enteilee jo vuotta 2021, jolloin SOOLi ry täyttää 70 vuotta.

Sivuston etusivu

Suomen Ortodoksisten Opettajien Liitto (SOOLi) ry:n uudet nettisivut avautuivat juhannuksena. Sivujen uudistaminen tapahtui yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun (OAMK) opiskelijoiden kanssa.

Nettisivu-uudistus ehti olla järjestön haaveissa jo jonkin aikaa ja järjestössä iloitaan, kun hanke on nyt toteutunut, kertoo SOOLin puheenjohtaja Elisa Hyvärinen:

– On ollut ilo tehdä yhteistyötä OAMK:n ahkerien opiskelijoiden Heidi Paimenen, Ville Kylmämaan ja Bipin Bhusalin kanssa. Nettisivut toteutettiin ryhmätyönä osana heidän opintojaan. Lopputulos on toiveidemme mukainen ja olemme todella tyytyväisiä.

Myös opiskelijoille jäi hankkeesta hyvä mieli.

– Parasta oli se, että pääsimme toteuttamaan alusta loppuun saakka oikean projektin, jossa rakennettiin valmis tuote asiakkaalle, toteaa Ville Kylmämaa.

– Oli lisäksi mukavaa, että saimme melko vapaat kädet nettisivujen ideointiin ja luomiseen, täydentää Bibin Bhusal.

– Itselleni kiinnostavinta oli saada kokemusta siitä, miten kommunikointi tiimin sisällä sekä tiimin ja asiakkaan välillä toimi. SOOLi ry oli erittäin mukava asiakas, sillä sivustolle tuleva sisältö oli jotakuinkin valmiina ja he tiesivät, mitä sivustolta haluavat, ja antoivat sitten meille tilaa keksiä ja kokeilla heidän antamissaan raameissa, kertoo Heidi Paimen.

Kaikki kertovat myös oppineensa hankkeessa paljon uutta. Heidi Paimenelle tämä oli ensimmäinen asiakkaalle tehty ohjelmointiprojekti. Uutta osaamista kertyi esimerkiksi palvelinhallinnasta ja diaesitysten kuvien ulkonäön viimeistelystä. Ville Kylmämaa oppi käyttämään tuttuja ohjelmointikieliä nopeammin ja tehokkaammin ja tutustui myös kokonaan uuteen ohjelmointikieleen.

Hankkeen päätteeksi opiskelijat järjestivät SOOLi ry:n aktiiveille etäkoulutustilaisuuden, jossa perehdyttiin sivuston ylläpitoon.

– Tästä on nyt hyvä jatkaa kohti järjestön tulevaa juhlavuotta. SOOLi ry täyttää 70 vuotta vuonna 2021, vinkkaa Elisa Hyvärinen.

SOOLin sivut löydät osoitteesta www.sooli.fi.

Suomen Ortodoksisten Opettajien Liitto ry (SOOLi) on perustettu Keiteleen Hiekassa 4.8.1951. Liiton toimintamuotoihin kuuluvat muun muassa kevät- ja syyspäivät, jotka kokoavat eri puolilla Suomea olevat ortodoksiset opettajat ja kasvatusaloilla eri työtehtävissä työskentelevät yhteen. Järjestö julkaisee Ortodoksinen Opettaja -lehteä 2–3 kertaa vuodessa. Toimintaan kuuluvat myös erilaiset opintomatkat. Suomen Ortodoksisten Opettajien Liitto viettää 70-vuotisjuhliaan vuonna 2021.