Ajankohtainen rukouspalvelus Uspenskin katedraalissa 7.6.

Ajankohtaista | 05.06.2020

Arkkipiispa Leo suree Minnesotan tapahtumia ja kutsuu hiippakuntansa seurakuntia rukoukseen varjelusta tarvitsevien puolesta.

Arkkipiispa Leo on lähettänyt hiippakuntansa seurakuntiin seuraavan tervehdyksen:

Rakkaat isät, sisaret ja veljet, Kristus on keskellämme!

Yhdysvalloissa, Minnesotan Minneapolisissa viikko sitten tapahtunut surullinen väkivallanteko, jossa tummaihoinen mies kuoli poliisin otteissa, on johtanut poikkeuksellisen laajoihin mielenosoituksiin nyt myös Euroopan suurissa kaupungeissa. Afroamerikkalaiseen väestöön kohdentuneella – ja täysin hyväksymättömällä – sorrolla on pitkä, valitettava historiansa, jossa ei nähtävästi ole tapahtunut riittävää irtiottoa menneestä. Väkivalta on sen ilmenemismuodoista vain yksi ja itsessään tuomittava. Kristittyinä meidän on herkeämättä työskenneltävä rauhan olemassaolon turvaamiseksi ja tuettava sen vaalimista.

Kirkon on otettava rohkeasti kantaa siihen, mikä on oikein ja mikä väärin. Edessämme avautuneessa tilanteessa meidän on surtava epäoikeudenmukaisuuksien uhrien rinnalla, rukoiltava niiden puolesta, jotka ovat vihan ja pelon vallassa, oltava niiden tukijoita, joilla ei ole auttajaa, mutta ennen kaikkea meidän on osoitettava ehdotonta lähimmäisenrakkautta ja armoa.

Tulevana sunnuntaina 7.6. toimitetaan liturgian jälkeen Uspenskin katedraalissa rukouspalvelus, jossa anotaan varjelusta tarvitsevan puolesta. Kannustan hiippakuntamme jokaisen pyhäkön pappia liittymään seurakuntalaistensa kanssa tähän rukoukseen ja kantamaan vastaavia rukouksia pyhäköissään.

Sunnuntain rukouspalvelusta ja sitä edeltävää liturgiaa voi seurata sekä tältä sivulta että Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube -kanavalta. Liturgia alkaa kello 10, rukouspalvelus noin kello 11.30. Palvelusta voi seurata turvavälit huomioiden myös katedraalin ylätasanteen screeniltä. Palveluksen toimittaa kirkkoherra Markku Salminen.