Luostarit auki rajoituksin 1.6. lähtien

Ajankohtaista | 26.05.2020

Matkailupalvelut käynnistyvät varovasti sekä Valamossa että Lintulassa.

Pyhän Nikolaoksen tsasouna Valamossa

Valamon ja Lintulan luostarit valmistautuvat avaamaan porttinsa vierailijoille kesäkuun alussa. Myös Valamon opisto käynnistää kurssitoiminnan tauon jälkeen.

Kesästä tulee kuitenkin molemmissa luostareissa poikkeuksellinen sekä pyhiinvaeltajan että matkailijan näkökulmasta.

Jumalanpalvelukset toimitetaan käytännössä luostariasukkaiden kesken heinäkuun loppuun saakka. Kirkot ovat kuitenkin sekä Valamossa että Lintulassa päivittäin avoinna yksityistä rukousta ja hiljentymistä varten.

Majoittuminen on mahdollista molemmissa luostareissa. Valamossa vierasmajat ovat kuitenkin toistaiseksi poissa käytöstä eli matkailijat voivat valita luostarihotellin ja opistohotellin väliltä. Lintulassa otetaan varauksia vierastaloon.

Yöpyvien vieraiden on kuitenkin hyvä huomioida etukäteen, että Valamon Trapesa -ravintola on kesäkuussa avoinna vain 7.30–15 (heinäkuun aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin) ja Lintulan kesäkahvio on suljettu koko kesän. Sekä Valamon opistohotellista että Lintulan vierastalosta löytyy keittiö, jossa vieraat voivat lämmittää ruokaa tai valmistaa esimerkiksi ilta- tai aamupalaa.

Myymälät ovat avoinna molemmissa luostareissa päivittäin. Valamon vastaanotto, viinimyymälä ja matkamuistomyymälä Tuohus palvelee kesäkuussa klo 10–17 (heinäkuun aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin), Lintulan luostarin kauppa kello 11–17. Lintulan puodista saa myös kahvia, teetä, mehua ja pientä makeaa. Lisäksi kauppaan tulee myyntiin luostarissa leivottuja kakkuja ja pikkuleipiä.

Valamon näyttelyt ovat avoinna päivittäin kello 12–16.

Majoitusvaraukset Valamoon: myyntipalvelu@valamo.fi tai puhelimitse 017 570 1810.
Majoitusvaraukset Lintulaan: 040 485 7570.