Myös Kuopion ja Karjalan hiippakunnalle oma koronaohjeistus

Ajankohtaista | 20.05.2020

Metropoliitta Arsenin yhdessä hiippakunnan kirkkoherrojen kanssa laatima ohjeistus on linjassa muissa hiippakunnissa annettujen ohjeiden kanssa. 

Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni ja hiippakunnan kirkkoherrat päättivät 19.5. pidetyssä kokouksessaan sitoutua noudattamaan kirkon yhteisen kriisi- ja valmiusryhmän jo aiemmin antamia ohjeistuksia.

Näin ollen kaikissa hiippakunnissa noudatetaan 1.6.–31.7. välisenä aikana hyvin samankaltaisia linjauksia. Pyhäköissä toimitettavat jumalanpalvelukset toimitetaan 31.7. saakka suljetuin ovin ilman kirkkokansaa ja 1.6. alkaen seurakunnilla on mahdollisuus toimittaa jumalanpalveluksia ulkotiloissa, mikäli palveluksen osallistujamäärästä (enintään 50 henkilöä), riittävistä turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta huolehditaan. Seurakunnissa järjestetään kirkon jäsenistölle mahdollisuuksia osallistua Herran Pyhään Ehtoolliseen. Yöpymisiä sisältävää leiritoimintaa ei järjestetä ja kirkollisten toimitusten henkilömäärä pidetään mahdollisimman vähäisenä käytettävissä olevan tilan asettamat rajoitukset huomioiden.

Kaikissa hiippakunnissa valmistaudutaan kesän aikana myös tulevaan. On oletettavaa, että kaikki henkilömääriä ja turvavälejä koskevat rajoitukset eivät poistu vielä elokuussakaan. Nyt on siis aika miettiä, kuinka pyhäköissä yhteisesti toimitettavat palvelukset voidaan toteuttaa aikanaan mahdollisimman turvallisesti. Siksi kirkkotiloihin ja seurakuntasaleihin turvaväleillä mahtuvia henkilömääriä kartoitetaan nyt tarkasti. Samalla tutkitaan mahdollisuuksia erilaisten ennakkoilmoittautumisjärjestelmien käyttöönottoon.

Kuopion ja Karjalan hiippakunnan ohjeistus löytyy oheisesta pdf-liitteestä.