Ortodoksinen rukousperinne tutuksi

Ajankohtaista | 19.05.2020

Rukouskirja Orologionista on tehty kaksi levyä sisältävä äänite.

Sivu rukouskirjasta

Kanttoreista ja aktiivisista kirkkolaulajista koostuva työryhmä sai noin vuosi sitten ajatuksen levystä, joka tekisi rukouskirja Orologionia ja sen rukouksia tutuksi kirkon jäsenille ja tukisi näin kirkon jäsenten henkilökohtaista rukouselämää.

Erityisesti ryhmässä ajateltiin niitä, joille seurakunnan aktiiviseen jumalanpalveluselämään osallistuminen on syystä tai toisesta hankalaa (syrjäseuduilla asuvat, vanhukset, sairaat, vankiloissa olevat) tai joille rukousten lukeminen itse tuottaa vaikeuksia (näkövammaiset, suomen kieltä vasta opiskelevat maahanmuuttajat, lapset).

Ryhmä haki ja sai kirkolta levyn äänitys- ja painatuskuluihin 2 000 euron apurahan kirkkomusiikin kehittämiseen osoitetuista varoista. Äänitykset tehtiin Joensuussa Ortodoksisella seminaarilla elokuussa 2019 ja tammikuussa 2020.

Nyt Orologion -levy (CD) on painossa. Äänite ilmestyy siis koronakevään päätteeksi – juuri parahiksi palvelemaan yhteistä rukousta kaipaavaa kirkkokansaa. Seurakunnat voivat tilata levyä postimaksujen hinnalla joko jaettavaksi tai myytäväksi 5 euron hintaan niin, että tulot osoitetaan oman seurakunnan nuoriso- tai diakoniatoiminnan hyväksi. Levy julkaistaan myös digitaalisesti kesäkuussa 2020.

Kokonaisuus sisältää kaksi levyä. Ensimmäisellä levyllä ovat päivittäiset ilta- ja aamurukoukset sekä rukouksia eri tilanteissa ja esirukouksia. Toisella äänitteellä ovat ehtoolliseen valmistavat illalla ja aamulla luettavat rukoukset sekä ehtoollisen kiitosrukoukset.

Äänitteellä laulavat ja resitoivat Markus Hänninen, Annamari Moilanen, Petri Nykänen, Larissa Qvintus-Petsalo, Valeria Ratilainen, Maria Mentu, Alina Saarento ja Aleksi Suikkanen. Sen on äänittänyt ja editoinut Markus Hänninen. Äänitteen graafisesta suunnittelusta on vastannut Jonna Suvanto.