Helsingin hiippakunnalle oma koronatiimi

Ajankohtaista | 12.05.2020

Arkkipiispa Leon nimittämä tiimi on koolla ensi kertaa keskiviikkona 13. toukokuuta.

Kirkon toimintaa koronapandemian aikana on koordinoinut 12.5. saakka kirkon yhteinen kriisi- ja valmiusryhmä. Nyt vastuu koronatoimista on siirtynyt hiippakuntien piispoille, jotka huolehtivat kukin oman hiippakuntansa ohjeistuksesta.

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo on tänään nimittänyt Helsingin ortodoksiselle hiippakunnalle oman koronatiimin, joka toimii arkkipiispan apuna käytännön ohjeistusten linjaamisessa.

Tiimiin kuuluvat kirkkoherrat Markku Salminen (Helsinki), Timo Tynkkynen (Lappeenranta) ja Jonas Bergenstad (Lahti), ylilääkäri, keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkäri Paula Pallasaho, sairaanhoitaja ja hygieniahoitaja, diakoniatyöntekijä Elina Pale, tiedottaja Vlada Wahlstén ja vastaava tiedottaja Maria Hattunen

Arkkipiispa on pyytänyt isä Markku Salmista kutsumaan tiimin koolle keskiviikkona 13. toukokuuta. Tiimi valitsee itselleen puheenjohtajan ensimmäisessä kokouksessa.

Helsingin hiippakuntaan kuuluu 7 seurakuntaa: Helsingin, Lahden, Hämeenlinnan, Turun, Haminan, Kotkan ja Lappeenrannan seurakunnat.