Opi ortodoksiaa, aloita vaikka heti

Ajankohtaista | 05.05.2020

Lapin seurakunnan Facebookissa huhtikuun lopulla käynnistynyt luentosarja jatkuu elokuun loppupuolelle asti.

Nellimin pyhäkkö sisältä

Korona-aika tarjoaa meille mahdollisuudeen käyttää aikaa tavallisuudesta poikkeavalla tavalla. Joku on löytänyt uudelleen lukuharrastuksen, toinen ehtii kuunnella taas musiikkia. Kolmas on kaivanut ehkä lenkkitossut esiin kellarista pitkän tauon jälkeen.

Monet ovat myös huomanneet kaipaavansa hengellistä elämää ja kirkon jumalanpalveluselämää enemmän kuin arvasivatkaan: seurakuntien suoratoistolähetyksiä on seurattu hyvin aktiivisesti. Samalla moni on kiinnostunut uudella tavalla oman uskonsa peruskysymyksistä.

Lapin ortodoksisessa seurakunnassa on käynnistynyt huhtikuun lopussa rovasti Rauno Pietarisen luentosarja Opi ortodoksiaa, jota ovat tervetulleita seuraamaan kaikki kiinnostuneet: niin kirkon jäsenet kuin ortodoksisuudesta kiinnostuneetkin.

Blogistaan ja YouTube -opetuspuheistaan tunnettu Isä Rauno on kirkollisen opetuksen erityisosaaja, sillä hän on työskennellyt aiemmin Joensuussa Ortodoksisen seminaarin johtajana ja vastannut siellä kirkon eri työtehtäviin opiskelevien nuorten teologien ohjaamisesta.

Luentosarjan jaksoissa perehdytään neljään pääteemaan: Raamattuun, kirkon historiaan, jumalanpalveluselämään ja hengelliseen elämään.

Sarja on alkanut huhtikuun lopulla johdantojaksolla, joka löytyy tämän linkin takaa: https://www.facebook.com/lapinortodoksinenseurakunta/videos/884359365366811/

Koko sarja löytyy Lapin seurakunnan Facebook -sivuilta: https://www.facebook.com/lapinortodoksinenseurakunta/. Seuraavat suorat lähetykset keskiviikkona 6.5. ja torstaina 7.5. kello 17.45–18.30.

Kuva: Pia Koivurova