Kirkkolaulupäivien uusi ajankohta kalenteriin

Ajankohtaista | 16.04.2020

Tälle keväälle suunniteltu tapahtuma järjestetään Joensuussa 23.–25.4.2021.

Seminaarin portti

Vielä maaliskuun alussa IX valtakunnallisten kirkkolaulupäivien järjestäjät iloitsivat siitä, että tapahtumaan oli ilmoittautunut noin 500 osallistujaa. Vain hetkeä myöhemmin oli ilmeistä, että päiviä ei voida tänä keväänä järjestää lainkaan.

Nyt on kuitenkin jo aika katsoa eteenpäin ja merkitä kalenterihin tapahtuman uusi ajankohta.

Joensuussa 23.–25.4.2021 järjestettävät kirkkolaulupäivät osuvat uusillakin päivämäärillä pääsiäisaikaan. Muutenkin ohjelma tulee olemaan pitkälti samantyyppinen kuin tämän kevään suunnitelmissa. Tapahtuman keskiössä ovat kirkkomusiikin koulutus, lapset ja nuoret. Teemasäveltäjä on Timo Ruottinen ja päivien nuottijulkaisu on käytössä sellaisenaan.

Kaikki tämän kevään päiville konsertoimaan tulossa olleet kuorot kutsutaan esiintymään myös ensi keväänä ja työpajat pyritään järjestämään aiempien suunnitelmien mukaisesti. Suunnitelmissa on uusiakin työpajoja, esimerkiksi Ortodoksinen Joensuu -kierros ja eri äänialoille tarkoitettua kuorotoimintaa.

Tänä keväänä päivät olisivat toteutuneet toukokuun puolivälissä. Ensi vuonna ollaan liikkeellä lähes kuukautta aiemmin ja siksi ulkona toteutettaviksi tarkoitettuihin ohjelmiin (ristisaatto, ehtoopalvelus torilavalla) saattaa tulla muutoksia.

Tietoa varmistuneesta ohjelmasta saattaa tihkua jo alkusyksystä, mutta viimeistään lokakuussa kirkkolaulupäivien oma sivusto avataan uudelleen. Ilmoittautuminen avautuu pian sen jälkeen. Kaikkien on ilmoittauduttava uudelleen, sillä tämän kevään ilmoittautumiset eivät siirry ensi vuodelle automaattisesti. Tämän kevään hotelli- ja matkalippuvarausten perumisesta jokainen huolehtii itse.

Kirkkolaulupäivien oma sivusto avataan uudelleen viimeistään lokakuussa. Tietoa varmistuneesta ohjelmasta saattaa tihkua jo aiemmin syksyllä.

Tavataan Joensuussa!

Lisätietoja: PSHV:n toiminnanjohtaja Soili Penttonen puh. 0500 314680, pshv@ort.fi