Filantropian diakoniakeräys jatkuu

Ajankohtaista | 15.04.2020

Seurakuntien diakoniatyötä tukevaan keräykseen on lahjoitettu jo lähes 6 000 euroa. 

Keräysjuliste

Koronapandemian yhteiskunnallisten rajoitusten tarkoituksena on hidastaa viruksen leviämistä. Samalla ihmisten arki vaikeutuu ja monet kokevat inhimillistä kärsimystä ja taloudellista puutetta.

Myös Suomen ortodoksinen kirkko ja sen seurakunnat haluavat auttaa kärsiviä. Filantropian 23.3. avattu diakoniakeräys tukee tätä arvokasta työtä. Pääsiäiseen mennessä keräykseen on lahjoitettu jo 5 700 euroa. Ensimmäinen avustuskin on jo myönnetty: Ilomantsin seurakunta sai pääsiäisen edellä 900 euroa, jotka käytettiin perheille toimitettavien ruokakassien hankintaan. 

Ristisaattojen juhlavuotena 2020 suunnitelmissa oli monenlaisia yhteisiä tapahtumia. Näissä poikkeuksellisissa oloissa, kannamme ristiä ja toistemme taakkoja toisin keinoin.

Yksi tavoista on osallistua Ristisaatto-teemaa kantavaan diakoniakeräykseen. Keräyksen tuotto käytetään avustuksina ortodoksisten seurakuntien diakoniatyöhön kotimaassa.

Keräysaika on vuoden 2020 loppuun asti ja keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen keräysjulisteessa ilmoitetulle tilille (viite 13330) tai suoraan Filantropian kotisivujen kautta: https://filantropia.fi/lahjoita/