Kysely kirkon työntekijöille käynnissä

Ajankohtaista | 03.04.2020

Suppealla työhyvinvointikyselyllä kartoitetaan stressin kokemista poikkeustilanteessa. 

Työntekijöiden hyvinvointi on kirkolle tärkeää. Vallitsevan koronaepidemian takia muuttuneet työtehtävät, etätyö, lapsen ja puolison kanssa muuttunut arki tai yksinäisyys tuntuvat jokapäiväisessä elämässä nyt aivan eri tavalla kuin ennen.

Suomen ortodoksisen kirkon kriisi- ja valmiusryhmä haluaa selvittää kaikilta kirkon ja seurakuntien työntekijäryhmiltä, kuinka poikkeustilatilanteen aiheuttama stressi tuntuu ja vaikuttaa työntekijöissä.

Kyselylinkki on lähetetty 2.4. työyhteisöihin sähköpostitse ja vastauksia on kertynyt jo mukavasti. Jos olet kirkon keskushallinnon, seurakunnan tai kirkon yhteistyöjärjestön työntekijä, etkä ole saanut linkkiä kyselyyn, ota yhteyttä: maria.hattunen@ort.fi.

Kysely on lyhyt — vastaamiseen menee noin kaksi minuuttia. Toivomme, että mahdollisimman moni vastaa kysymyksiin keskiviikkoon 8.4. kello 12 mennessä.

Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, eikä vastaajia pysty tunnistamaan vastauksista. Saadut tiedot tulevat kirkollishallituksen sekä kriisi- ja valmiusryhmän käyttöön.

Jos tunnet tarvitsevasi vinkkejä omasta jaksamisesta huolehtimista varten, löydät oheisesta linkistä kirkon työntekijöille tarkoitettua ohjeistusta: https://ort.fi/intra2/system/files/intradocs/Koronavirus%20ohjeistukset/THL_jaksaminen.doc