Äitikirkko tyytyväinen Suomen ortodoksisen kirkon koronatoimiin

Ajankohtaista | 19.03.2020

Konstantinopolin Ekumeeninen patriarkaatti antoi 18.3. tiedotteen koskien kirkollisten palvelusten keskeyttämistä.

Ekumeenisen istuimen Pyhän Synodin kanslia antoi 18.3.2020 yleispätevän kirkollisen päätöksen ja toimeksiannon keskeyttää kirkoissa toistaiseksi, maaliskuun loppuun asti, kaikki jumalanpalvelukset, tapahtumat ja toimitukset, lukuun ottamatta ihmisten yksityistä rukoilua niissä. Tätä rajoitusta arvioidaan myöhemmin uudelleen koronaviruksen aiheuttaman pandemiakehityksen mukaan.

Äitikirkkomme on myös tyytyväinen Suomen ortodoksisessa kirkossa jo tehtyyn työhön rajoittaa pandemian leviämistä ja päätökseen toimittaa jumalanpalvelukset suljetuin ovin.

Ekumeeninen patriarkaatti korostaa, että kaikkien on noudatettava vastuullisten terveysviranomaisten päätöksiä ja ohjeita yhteisen edun vuoksi.

Kaikki suoraan patriarkaatin alaisuudessa toimivat luostarit tulevat myös jatkossa pitämään säännöllisiä jumalanpalveluksia luostariyhteisöilleen, mutta pyhiinvaeltajien ja ulkopuolisten vierailijoiden pääsy toistaiseksi kielletään.

Tähän liittyen patriarkaatin toimistot Istanbulin Fanarissa pysyvät myös suljettuina. Ekumeeninen patriarkka Bartolomeos toimittaa määrätyt jumalanpalvelukset yhdessä papistonsa kanssa patriarkaatissa ja rukoilevat koko maailman puolesta ja sille pikaista helpotusta tästä koettelemuksesta.