Valamon luostarin vieraspalvelut ja Valamon opisto sulkeutuvat toistaiseksi

Ajankohtaista | 17.03.2020

Luostarin päivittäiset jumalanpalvelukset toimitetaan vain veljestön kesken. 

Hallituksen 16.3. tekemien linjausten sekä valmiuslain takia opisto suljetaan 18.3. alkaen. Poikkeustilanne on aiheuttanut luostarille akuutin kassakriisin, minkä takia kaikki luostarin vieraspalvelut joudutaan sulkemaan. Myös talkootoiminta lakkaa toistaiseksi. 

Museo ja kirjasto ovat auki viimeistä päivää tänään 17.3. Trapesa, vastaanotto ja luostarin majoituspalvelut ovat auki viimeistä päivää sunnuntaina 22.3. Luostarin puutarhassa -näyttelyn avajaiset perutaan.

Vaikka tilanne vaikuttaa merkittävällä tavalla luostarin taloudellisiin toimintaedellytyksiin, vallitsevassa tilanteessa tärkeintä on kuitenkin se, että eri toimijoiden yhteisillä toimenpiteillä koronaviruksen leviämistä voidaan hidastaa ja suojata riskiryhmiä.

Luostari on veljestön koti, joten veljestötoiminta jatkuu normaalisti poikkeusjärjestelyistä huolimatta. Luostarin päivittäiset jumalanpalvelukset toimitetaan mutta ne ovat veljestön sisäisiä. Kirkko pyritään pitämään auki yksityistä rukousta varten päivittäin kirkon normaaleina aukioloaikoina. Rukous koko maailman puolesta jatkuu!

Lisätietoja: Valamon luostarin johtaja arkkimandriitta Sergei (arkkimandriitta.sergei@valamo.fi).