Pyhän Johannes Sonkajanrantalaisen ensimmäistä muistopäivää juhlitaan 7.–8.3.

Ajankohtaista | 14.02.2020

Tervetuloa Sonkajanrantaan tai seuraamaan palveluksia kirkon Facebook -sivujen kautta.

Pyhän ikoni

Joensuun ortodoksinen seurakunta kutsuu kaikkia mukaan viime kesänä pyhien joukkoon liitetyn pyhän marttyyri ja tunnustaja Johannes Sonkajanrantalaisen ensimmäisen muistopäivän juhlaan.

Sonkajanrannassa Pyhän profeetta Hannan kirkossa toimitetaan lauantaina 7.3. kello 17 vigilia ja sunnuntaina 8.3. liturgia kello 10 alkaen. Liturgian jälkeen kirkossa toimitetaan vielä akatistos pyhälle Johannes Sonkajanrantalaiselle. Uutisen lopusta löytyy liite akatistoksen tekstiin, joten akatistoksessa voi laulaa mukana myös kotona.

Juhlaan on saapumassa pyhiinvaeltajaryhmiä useammastakin seurakunnasta. Koska kirkko itsessään on verrattain pieni, niin palvelusta voi seurata myös kirkkotuvassa videolähetyksen välityksellä. Myös kirkon pihalle järjestetään äänentoisto. Sekä vigilia että liturgia striimataan myös kirkon omalle Facebook -sivulle Ortodoksit Suomessa.

Runsaan väkimäärän tähden pyhiinvaeltajia ja juhlaan osallistuvia pyydetään varaamaan lämpimät ulkovaatteet ja ulkokengät.

Jumalanpalvelusten jälkeen Koveron nuorisoseura (Koverontie 7) tarjoaa lounaaksi kasvishernekeittoa, leipää, juomia, kahvia ja teetä sekä kahvileivän. Ruokailun hinta on 9 euroa ja se maksetaan käteisellä paikan päällä. Vaihtoehtoisesti allergikoille tarjotaan bataattikeittoa ja gluteenitonta leipää.

Linja-autot ajavat kirkon pihalle ja henkilöautoille raivataan pysäköinti. Paikan päällä liikenteenohjaus.

Pyhän elämäkerta: https://www.ort.fi/uutishuone/2018-11-30/pyha-marttyyri-ja-tunnustaja-johannes-sonkajanrantalainen-1884-1918

Akatistoksen teksti: https://ort.fi/uutishuone/2019-07-13/akatistos-pyhalle-johannes-sonkajanrantalaiselle

Ehtoo- ja aamupalveluksen sekä liturgian tekstit pyhälle: https://ort.fi/uutishuone/2019-07-13/ehtoo-ja-aamupalveluksen-tekstit-pyhalle-johannes-sonkajanrantalaiselle