Lähes 400 ilmoittautunut kirkkolaulupäiville

Ajankohtaista | 07.02.2020

Vielä ehdit mukaan: jälki-ilmoittautuminen avataan 24. helmikuuta.

Kirkkolaulupäivien nuottijulkaisu

Joensuussa 15.-17.5. järjestettäville valtakunnallisille kirkkolaulupäiville on ilmoittautunut varsinaisena ilmoittautumisaikana eli tammikuun loppuun mennessä 393 osallistujaa. Tässä vaiheessa tiedetään sekin, että tapahtumaan osallistuvat myös kaikki kirkkomme toimessa olevat piispat.

Kirkkolaulupäivien jumalanpalveluksiin ja konsertteihin sekä kuorokavalkadiin on vapaa pääsy (konserttipaikkojen ovella myydään käsiohjelmia). Tasokasta laulua pääsee siis kuuntelemaan ilman ennakkoilmoittautumistakin.

Tapahtuman ohjelma on kuitenkin suunniteltu niin, että se kiinnostaa kaikkia kirkkomusiikin ystäviä – ei pelkästään laulajia tai kuorolaisia. Myös lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa. Siksi jo nyt kannattaa laittaa kalenteriin muistutus siitä, että kirkkolaulupäivien jälki-ilmoittautuminen avataan 24.2. osoitteessa www.ort.fi/klp/osallistu. Mukaan voi ilmoittautua 15.3.2020 saakka.

Tapahtumapassin hinta on edelleen 40 euroa (lapsilta 10 euroa). Passilla voi osallistua kaikkeen ohjelmaan ja sen hinta sisältää myös ruokailut.

Poimintoja ohjelmasta

Viikonlopun konserttitarjonta sijoittuu perjantai- ja lauantai-iltoihin. Tapahtumassa esiintyy todella laaja kattaus kirkkomme kuorojen parhaimmistoa.  

Perjantaina kello 20 alkavassa konsertissa laulavat Oulun ortodoksinen katedraalikuoro ja Uspenskin katedraalikuoro. Kello 21.30 alkavassa myöhäiskonsertissa kuullaan Tampereen ortodoksisen kirkon kuoroa ja Ortodoksista kamarikuoroa.

Lauantaina kello 18 konsertoi Suomen ortodoksinen kanttorikuoro ja kello 22 Kamarikuoro Krysostomos, joka kantaesitttää konsertissaan uusia ortodoksisia sävellyksiä.

Jumalanpalvelukset ovat tärkeä osa kirkkolaulupäiviä. Ortodoksisen seminaarin kirkossa lauantaina toimitettavan varhaisliturgian kuorona toimii Uspenie-kvartetti, joka laulaa palveluksen Elia Pietarisen sävelin. Lauantai-illan ehtoopalvelus toimitetaan ristisaaton välipysähdyspaikalla Joensuun torilavalla. Sunnuntain liturgia toimitetaan Carelia-salissa ja siinä tapahtumaan osallistuvista kirkkolauluajista koostuva suurkuoro laulaa dir.cant. Petri Nykäsen johdolla perinteisten liturgia-sävelmien lisäksi Timo Ruottisen musiikkia. Liturgiaa voi seurata myös Yle Radio 1 -kanavalta kello 11 alkaen.

Lauantaina voi osallistua edellämainittujen konserttien ja jumalanpalvelusten lisäksi esimerkiksi erilaisiin työpajoihin tai Carelia-salin aulassa 9.30–17 avoinna olevaan ortodoksiseen basaariin, jossa kirkon eri järjestöt ja toimijat myyvät tuotteitaan ja esittelevät toimintaansa. Saatavilla on myös eri kuorojen kirkkomusiikkilevyjä.

Sunnuntain liturgiaa seuraavassa päiväjuhlassa puhuu professori Serafim Seppälä. Musiikkiohjelmasta vastaa mm. Johannes Teologin Laulajat.

Katso koko ohjelma osoitteesta https://ort.fi/klp/ohjelma/ ja ilmoittaudu mukaan, kun jälki-ilmoittautuminen avautuu. Tavataan Joensuussa, nautitaan hyvästä musiikista, ystävien tapaamisesta ja yhdessäolosta!

Kirkkolaulupäivien nuottijulkaisun ensimmäinen painos on jo loppunut ja uusia odotellaan painosta. Julkaisua voi edelleen tilata PSHV:n kautta.