Arkkipiispa Leo vierailulle Tallinnaan

Ajankohtaista | 13.01.2020

Marttyyripiispa Platon Tallinnalaisen muistopäivän juhlassa muistetaan myös viime vuonna pyhien joukkoon liitettyjä marttyyrejä.

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo vierailee Tallinnassa Tallinnan ja koko Viron metropoliitta Stefanoksen kutsusta 13.–14. tammikuuta.

Kirkko muistelee 14. tammikuuta pyhää marttyyripiispa Platon Tallinnalaista. Muistopäivää vietetään vuosittain juhlavasti Tallinnassa Kristuksen kirkastumisen katedraalissa, jonne piispa Platon on myös haudattu. Juhlaliturgiaan osallistuu runsaslukuisen papiston lisäksi paljon kirkkokansaa läheltä ja kaukaa – aina myös Suomesta.

Tänä vuonna liturgian toimittavat yhdessä Tallinnan ja koko Viron metropoliitta Stefanos, Pärnun ja Saaren piispa Aleksander, Tarton piispa Eelija ja arkkipiispa Leo yhdessä muun papiston kanssa.

Arkkipiispan mukana juhlaan osallistuvat kirkkoherra Ion Durac, kirkkoherra Jonas Bergenstad, ylidiakoni Andreas Salminen ja vastaava tiedottaja Maria Hattunen. Rovasti Heikki Huttunen osallistuu juhlaan Helsingin seurakunnan edustajana.