Pappien liiton talvipäivät Jyväskylässä 3.–4.2.

Tapahtuma | 10.01.2020
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Opintopäivät tarjoavat liiton jäsenille mahdollisuuden kehittyä puhujina puhetaidon ja retoriikan kouluttaja Antti Mustakallion ja rovasti Rauno Pietarisen ohjauksessa.

Ortodoksisten pappien liiton talvipäivillä hankitaan uusia valmiuksia opetuspuheiden, luentojen ja saarnojen valmistamiseen. Vierailevaksi puhujaksi on kutsuttu puhetaidon ja retoriikan kouluttaja Antti Mustakallio. Hän keskittyy koulutuspaketissaan viestinnän perusteisiin ja sen filosofisiin taustoihin. Mitkä ovat toimivan puheen rakenteet? Mikä on kertomusten, esimerkkien ja vertausten voima? Mitkä ovat parhaat retoriset keinot?

Koulutus toteutetaan mm. analysoimalla videoita ja keskustelemalla aiheesta yhdessä. Koulutus tähtää taitojen ja työkalujen ottamiseen haltuun: osallistujat saavat välineitä kehittää puheitaan vaikuttavammiksi ja vakuuttavammiksi.

Kirkon sisältä aihetta tarkastelee talvipäivien toinen puhuja, erinomaisista opetuspuheistaan tunnettu rovasti Rauno Pietarinen. Isä Raunon saarnoja ovat kuulleet ja kiitelleet monet teologian opiskelijat ja seurakuntalaiset. Isä Raunolla on saarnaamisesta pitkä kokemus ja hän jakaa osallistujille arvokkaita käytännön vinkkejä. 

Talvipäivien yhteydessä (maanantaina 3.2. kello 18) pidetään myös liitos vuosikokous, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Talvipäivillä toteutetaan myös viittakeräys Kenian pappisveljille. Ortodoksisten pappien liitto järjestää viittakeräyksen Kenian ortodoksisen kirkon papiston tukemiseksi yhteistyössä Filantropia ry:n kanssa. Talvipäiville tuodut ehjät ja puhtaat hyväkuntoiset viitat ja jumalanpalveluspuvut toimitetaan Keniaan. Kenian kirkossa papiston puvuille on akuutti tarve ja kaikki apu otetaan siellä kiitollisuudella vastaan.

Ilmoittautumiset maanantaihin 27.1.2020 mennessä sihteeri Joonas Ratilaiselle (040 026 9996 tai joonas.ratilainen@ort.fi). Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse maksaja ja mahdollinen erityisruokavalio. Talvipäivien osallistumismaksu on 100 euroa (opiskelijat ja työttömät 20 euroa). Lasku lähetetään jälkikäteen osallistujalle tai laskun maksajalle.