Kannustusrahoja lapsi- ja nuorisokerhoille

Ajankohtaista | 20.11.2019

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry iloitsee seurakuntien lapsi- ja nuorisotoiminnan monimuotoisuudesta.

Ilomantsin sinapinsiemenkerhon väkeä kirkossa

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:n kannustusrahahaku suunnattiin tänäkin vuonna ortodoksisille lapsi- ja nuorisokerhoille ja hakemuksia tuli kaikista kolmesta hiippakunnasta.

Liiton johtokunnan yksimielisellä päätöksellä seuraavat kerhot ja toimintaryhmät saavat 100€ suuruisen kannustustahan.

Oulun hiippakunta

Kajaanin ortodoksinen lastenkerho, vetäjinä Tanja Niskanen ja Noora Lumpo. Ryhmässä on kymmenkunta 5-10-vuotiasta osallistujaa ja rahalla kerho aikoo pitää mehukestit sekä varustaa Lucia-pukuja ja muuta rekvisiittaa.

Napapiirin Tyttöjen Naalit-partioryhmä Rovaniemellä, vetäjinä/ sampoina Eija ja Reeta Peiponen. Ryhmässä on yhdeksän 7-11 -vuotiasta osallistujaa ja kannustusrahalla ryhmä aikoo kokeilla keilailua ja syödä sen jälkeen yhteisen aterian.

Kuopion ja Karjalan hiippakunta

Partiolippukunta Karjalan Korvenkävijät KKK ry:n ”Hyllyvät Tappivanukkaat” -seikkailijaryhmä, ryhmän sampona Päivi Keronen. Ryhmässä on 11 nuorta, iältään 12-13-vuotiaita. Rahan ryhmä aikoo sijoittaa leipomimismerkin suorittamiseen, mahdollisesti Marttojen ohjauksessa.

Ilomantsin Sinapinsiemenkerho, vetäjinä Maire Purmonen ja Eija Jaska. Tässä liturgiakerhossa käy kymmenkunta lasta, lisäksi seurakunnassa on ikonimaalaauksesta innostunut nuori, kannustusrahalla aiotaankin hankkia sekä askartelu- että ikonimaalaustarvikkeita.

Joensuun Perhekerho, vetäjänä Irinja Martiskainen. Matalan kynnyksen perhekerhoon on helppo tulla vanhempien pienten lastensa kanssa. Kannustusrahan käyttökohde on vielä salaisuus.

Outokummun Puuhakerho, vetäjinä Polina Buynova ja Susanna Nikkanen. 6-12-vuotiaat kerholaiset aikovat tehdä rahalla retkiä, mm. Joensuuhun Pyhän Nikolaoksen kirkkoon sekä taide- ja kotieläinteemaisen retken Vaivioon.

Helsingin hiippakunta

Lahden venäjänkielinen lastenkerho, vetäjänä Anastasia Lappalainen. Kerho esittää tänä vuonna 20 lapsen ja seurakunnan talkoolaisten voimin Lumikuningatar-esityksen, ja rahalla kerhonvetäjä aikoo järjestää jonkin pienen yllätyksen kerholaisille.

No Life -kerho on helsinkiläisten nuorten lauta- ja roolipelikerho, jota pyörittävät nuoret itse, Helsingin seurakunnan kasvatustoimen työntekijöiden tuella. Kerho aikoo hankkoa kannustusrahalla pelejä ja peli-iltatarpeistoa.

Tapiolan perhekerho, vetäjinä Herman Alaskalaisen kirkon aktiivit. Tämä kerho on sangen monipuolinen, sillä sen toimintamuotoja ovat äiti-lapsikerho, muskari sekä pienten lasten kuoro, joka on kytköksissä kirkkokuoroon ja siitä taas kokkikerhoon.... Varmasti kannustusrahalla siis tehdään monipuolisia hankintojakin!

Toivotamme näille kerholaisille, ryhmäläisille ja vetäjille monia armorikkaita vuosia!