Pastori Reijo Marjomaa hoitamaan Kajaanin kirkkoherran tehtäviä

Ajankohtaista | 13.11.2019

Rovasti Jyrki Penttonen on irtisanoutunut kirkkoherran tehtävistä 31.12.2019 alkaen.

Rovasti Jyrki Penttonen

Kajaanin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherrana 1.11.2017 saakka toiminut Jyrki Penttonen on jäänyt 13.11.2019 vuosilomalle ja irtisanoutunut kirkkoherran tehtävistä 31.12.2019 alkaen.

Isä Jyrki perustelee irtisanoutumistaan henkilökohtaisilla syillä:

– Minulla ei ole tällä hetkellä riittävää fyysistä eikä henkistä kuntoa toimia kirkkoherran vaativassa tehtävässä. Tulkoon tämä rehellisesti tunnustetuksi. Lienee paikallaan lisätä, ettei irtisanoutumisellani ole mitään tekemistä hallinnonuudistuksen, esimiehen, henkilöstön, kollegioiden tai seurakuntalaisten kanssa. Lähden hoitamaan itseäni kuntoon esirukoustenne varassa. Tunnen syvää kiitollisuutta lyhyen työrupeamani aikana kohtaamiani kainuulaisia kohtaan. Toivon sydämestäni, ettei nopeassa järjestyksessä ja  hyvässä yhteisymmärryksessä toteutunut työsuhteeni purkaminen aiheuta kenellekään tarpeetonta mielipahaa. Seurakunnan etu on tärkeintä.

Oulun metropoliitta Elia on määrännyt pastori Reijo Marjomaan hoitamaan seurakunnan kirkkoherran tehtäviä toistaiseksi 13.11. alkaen. Isä Reijo on seurakuntalaisille tuttu, sillä hän on hoitanut tehtävää aiemminkin.

Kuva: Reijo Marjomaa