Tampereen kirkon 120 -vuotisjuhlakonsertti 9.11.

Tapahtuma | 08.11.2019
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Tampereen seurakunnan kuoro konsertoi yleensä vain jumalanpalveluskäytössä olevassa Pyhän Aleksanteri Nevskin ja pyhän Nikolaoksen kirkossa.

Kuoro harjoittelee kirkossa

Tampereella on kuluvana syksynä juhlittu seurakunnan pääpyhäkön 120-vuotisjuhlaa. Tulevana viikonloppuna juhla jatkuu seurakunnan kuoron konsertilla, joka pidetään poikkeuksellisesti kirkossa.

Kaunis ja akustisesti hyvä kirkko on kysytty konserttipaikka, mutta seurakunta on tehnyt linjauksen, jonka mukaan kirkko on rauhoitettu ainoastaan jumalanpalveluskäyttöön eli sitä ei vuokrata esiintymistilaksi. Nyt juhlavuoden kunniaksi seurakunta tekee yleisön pyynnöstä poikkeuksen sääntöön ja seurakunnan oma kuoro konsertoi kirkossa lauantai-iltana kello 18 alkavan ehtoopalveluksen jälkeen.

Konsertissa kuullaan kuoron uusi ohjelmisto, joka sisältää lähes yksinomaan suomalaista ortodoksista kirkkomusiikkia parin viimeisen vuosikymmenen ajalta. Suuri osa kuultavista teoksista on myös tavallaan syntynyt nyt juhlivan pyhäkön suojissa, sillä kuoron ohjelmistoon on otettu useita sävellyksiä nimenomaan Tampereella vaikuttaneilta säveltäjiltä. Suomalaisen kirkkomusiikin säveltäjinä tunnettujen Leonid Bashmakovin ja Timo Ruottisen teosten lisäksi mukana on myös kolme seurakunnan nykyisen kanttorin, kuoroa konsertissa johtavan Heikki Hattusen, sävellystä.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelmamaksu 10 euroa.