Piispalliset praasniekat Salossa ja Kouvolassa

Ajankohtaista | 11.09.2019

Arkkipiispa osallistuu 14.–15.9. Turun ja Haminan seurakunnissa temppelijuhliin ja vihkii seurakuntiin lukijat, Haminassa toimitetaan myös rovastiksi vihkiminen.

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo osallistuu Kunniallisen ja eläväksi tekevän ristin ylentämisen juhlan aikaan kahden seurakunnan praasniekkapalveluksiin. Sekä lauantai- että sunnuntaiaamun liturgiat pyritään lähettämään kirkon sivuilla suorana verkkolähetyksenä.

Lauantaina arkkipiispa Leo vierailee Turun seurakunnassa, Salossa sijaitsevassa Ristin ylentämisen tsasounassa. Pyhäkössä toimitetaan vedenpyhitys ja liturgia alkaen kello 9.30. Palveluksessa arkkipiispa vihkii Jopi Harrin lukijaksi.

Lauantai-iltana ja sunnuntaina juhlitaan Haminan seurakunnassa. Kouvolassa sijaitsevassa Ristin ylentämisen kirkossa toimitetaan kello 17 vigilia ja sunnuntaiaamuna praasniekka jatkuu kello 9.30 vedenpyhityksellä ja sen jälkeen piispallisella liturgialla, jossa arkkipiispa siunaa viitankanto-oikeuden Aleksanteri Kovaljeffille ja vihkii Dmytro Langin ja Vladimir Seleznevin lukijoiksi ja pastori Johannes Wuorlinnan rovastiksi. Palveluksen jälkeen toimitetaan ristisaatto ennen yhteiseen juhlapöytään siirtymistä.