Pyhä melu -puuhakirjasarjan kolmas osa saatavilla

Ajankohtaista | 06.09.2019

Sarjan uusimman osan tieto- ja tehtäväosioissa vahvistetaan lapsen ortodoksista identiteettiä.

Kirjan kansikuva

Suomen ortodoksinen kirkko on hyväksynyt vuonna 2011 kirkon varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opetussuunnitelman otsikolla ”Pyhä melu”. Suunnitelmassa on kolme päätasoa: ortodoksinen kulttuuri, jumalanpalvelus ja juhlat sekä ortodoksinen identiteetti.

Opetussuunnitelman pohjalta on syntynyt kirkon kustantama puuhakirjasarja otsikolla Pyhä melu. Sarjan ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 2017, toinen viime vuonna ja nyt on saatavilla sarjan kolmas ja viimeinen osa.

Tässä osassa keskitytään opetussuunnitelman kolmanteen päätasoon eli ortodoksiseen identiteettiin. Esillä olevia aiheita ovat mm. ikonien kunnioitus, iltarukous, ruuan siunaaminen, siunauksen pyytäminen, nimipäivän vietto, vedenpyhitys, oman kirkon praasniekka, lasten paasto ja pääsiäiseen liittyvät perinteet.

Kirjasarjan on tarkoitus tukea erityisesti vanhempia, isovanhempia ja kummeja lasten kirkollisessa kasvatuksessa. Kirjat sopivat myös esiopetuksen lisämateriaaliksi ja seurakuntien kerhoissa käytettäväksi.

Tehtäväkirjoissa on tekstisivu niille, jotka osaavat jo lukea. Tekstisivu voidaan myös lukea lapselle. Jokaisessa osassa on eritasoisia tehtäviä eri ikäisille lapsille.

Kirjan tehtävien suunnittelusta vastaa kahden ortodoksisen uskonnon opettajan, TM Ulla Puhakan ja TM Kirsi Vuomajoen, muodostama voimatiimi. Sama kaksikko on ideoinut ja toteuttanut verkkomateriaalin myös www.ortoboxi.fi – sivustolle. Myös Pyhä melu -sarjan kirjojen kuvitus on Vuomajoen käsialaa.

Kirjan jokaisen osan hinta on 10 euroa. Jälleenmyyjille hinta on 7,50 euroa. Tilaukset: tilaukset@ort.fi