Arkkipiispat yhteisvierailulla Konstantinopolissa

Ajankohtaista | 12.08.2019

Arkkipiispa Leo ja arkkipiispa Tapio Luoma tapaavat Ekumeenisen patriarkka Bartolomeoksen ja tutustuvat mm. Hagia Sofiaan sekä Halkin Pyhän Kolminaisuuden luostariin.

Suomen ortodoksisen kirkon ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispat ovat vierailleet yhdessä Konstantinopolissa vuosina 1998, 2004 ja 2011. Tänä syksynä perinne jatkuu Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leon ja Turun ja Suomen arkkipiispa Tapio Luoman yhteisellä pyhiinvaellusmatkalla Ekumeeniseen patriarkaattiin.

12.–15.8. toteutuvalle matkalle osallistuvat arkkipiispojen lisäksi evankelis-luterilaisen kirkkohallituksen ulkoasiain osaston johtaja Kimmo Kääriäinen, arkkipiispa Tapio Luoman teologinen erityisavustaja Juha Meriläinen, arkkipiispa Leon teologinen sihteeri Jelisei Heikkilä, Lappeenrannan ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Timo Tynkkynen sekä arkkimandriitta Mikael Valamon luostarista.

Seurue tapaa Ekumeenisen patriarkka Bartolomeoksen tiistaina 13. elokuuta ja tutustuvat samalla Pyhän Georgios Voittajan patriarkaaliseen kirkkoon. Saman päivän ohjelmassa on myös tutustuminen Balouklin ja Horan luostareihin.

Keskiviikon tutustumiskohteet ovat Hagia Sofia sekä Halkin saarella sijaitseva Pyhän Kolminaisuuden luostari ja teologinen koulu. Seurue tapaa myös Suomen suurlähettilään, Pekka Voutilaisen.