Metropoliitta Innocentios vierailulla Suomessa 25.5.–10.6.

Ajankohtaista | 21.05.2019

Ruandan ja Burundin metropoliitta Innocentios osallistuu mm. Johannes Valamolaisen kanonisaatiojuhlaan Valamossa.

Metropoliitta Innocentios

Ruandan ja Burundin metropoliitta Innocentios vierailee Suomessa touko-kesäkuun vaihteessa. Vierailun järjestelyistä vastaa Suomen ortodoksisen kirkon kansainvälisen diakonian ja lähetyksen järjestö Filantropia ry.

Metropoliitta Innocentios on Filantropian ja Suomen ortodoksisen kirkon pitkäaikainen ystävä. Yhteys syntyi aikanaan Keniassa, jossa hän toimi Nairobin pappisseminaarin pappina. Vuonna 2013 Ruandan ja Burundin piispaksi valittu metropoliitta Innocentios vieraili Suomessa ensi kertaa vuonna 2015, jolloin Lappeenrannassa järjestettiin Ortodoksiset kirkkopäivät.

Uutta vierailua on suunniteltu pitkään, mutta sopiva ajankohta löytyi vasta nyt. Vierailun tarkoituksena on tutustua entistä paremmin Suomen ortodoksiseen kirkkoon ja edistää erilaisia yhteistyöhankkeita.

Aleksandrian patriarkaatin alaisuudessa toimiva Ruandan ja Burundin hiippakunta on vahvassa kasvussa ja sen työ painottuu voimakkaasti lähetykseen.

– Filantropia osallistuu työhön auttamalla liturgisten tekstien painattamisessa. Tähän liittyvät palaverit ovat tärkeä osa nyt toteutuvaa vierailua, kertoo Filantropia ry:n projektipäällikkö Minna Rasku.

Metropoliitta Innocentiosta voi tavata vierailun aikana esimerkiksi Helsingin Kaisaniemessä järjestettävillä Maailma kylässä -festivaaleilla. Hän vierailee Filantropian teltalla lauantaina 25.5. kello 15–17 ja sunnuntaina 26.5. samaan aikaan. Sunnuntaina 26.5. metropoliitta osallistuu Kotikirkossa arabiaksi toimitettavaan liturgiaan. Kristuksen taivaaseenastumisen eli helatorstain palveluksiin hän osallistuu Tikkurilassa. Metropoliitta on paikalla sekä 29.5. toimitettavassa vigiliassa että 30.5. toimitettavassa praasniekkaliturgiassa.

31.5.–2.6. metropoliitta osallistuu Valamon luostarissa pyhittäjä Johannes Valamolaisen kanonisaatiopalveluksiin. Ennen lähtöä Suomesta hän vierailee vielä kristinoppileirillä Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan leirikeskuksessa Pyhäkankaalla.

Teksti: Maria Hattunen
Kuva: Filantropia ry