Arkkipiispa palkitsi äitejä palmusunnuntaina

Ajankohtaista | 14.04.2019

Palkittaville äideille myönnettiin Pyhän Karitsan ritarikunnan I luokan ritarimerkki.

Palkitut ryhmäkuvassa

Suomen ortodoksisessa kirkossa on vuodesta 1994 lähtien osoitettu tunnustusta kirkon elämälle eri tavoin omistautuneille äideille. Äitiys on kuitenkin ymmärretty palkittaessa hyvin laajasti: huomionosoituksen saajan ansiot ovat saattaneet karttua paitsi äitinä tai isoäitinä, myös ohjaajana, kasvattajana tai tukijana.

Arkkipiispa myöntää vuosittain palkittaville Pyhän Karitsan ritarikunnan I luokan kunniamerkin. Huomionosoitukset jaetaan perinteisesti palmusunnuntain liturgian yhteydessä.

Tänä vuonna arkkipiispa Leolla oli ilo luovuttaa Uspenskin katedraalissa kunniamerkki 14:lle äidille. Tunnustuksen saajia oli kaikista hiippakunnista. Ritarimerkin saivat Stiina Hakonen, Katarina Koskivaara-Ilmonen, Johanna Miettinen, Irmeli Lasarenko ja Ulla Kudjoi-Salminen (Helsingin seurakunta), Tellervo Manu (Iisalmen seurakunta), Elena Shorokhova (Kotkan seurakunta), Katja Kalliokoski ja Leena-Maija Lindberg (Vaasan seurakunta), Marjatta Niemenmaa (Tampereen seurakunta), Seija Karhu (Rautalammin seurakunta), Iida Heimonen (Jyväskylän seurakunta), Seija Mäkiaho (Kajaanin seurakunta) ja Arja Ikonen (Joensuun evankelis-luterilainen seurakunta).

Monia armorikkaita vuosia nyt palkituille!

Kuva: Tiina Ryynänen