Ortodoksisen uskonnon yo-koepäivä 28.3.

Ajankohtaista | 26.03.2019

Kokeeseen on tänä keväänä ilmoittautunut kymmenen kokelasta.

Kevään ylioppilaskirjoitukset ovat käynnissä. Torstaina 28.3. on vuorossa uskonnon koepäivä. Samana päivänä ortodoksisen ja evankelis-luterilaisen uskonnon kokeiden kanssa järjestetään myös elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian, maantieteen ja terveystiedon kokeet.

Jos oppilas haluaa kirjoittaa useamman näistä aineista, hänen on hajautettava kirjoitukset eri vuosille – tai ainakin kevääseen ja syksyyn. Valintapakko onkin osaltaan vaikuttanut uskonnon kokeeseen osallistuvien määrään. Tänä vuonna ortodoksisen uskonnon kokeeseen on ilmoittautunut 10 yo-kokelasta.

Näkyykö koekysymyksissä esimerkiksi Suomen ortodoksisen kirkon vuonna 2018 vietetty satavuotisjuhla tai Ukrainan kirkolle myönnetty autokefalia? Sen voi tarkistaa heti koepäivänä kello 15.15. osoitteesta https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/02/14/2019-kevat-uskonto

Samassa osoitteessa julkaistaan kello 17.20 myös ylioppilaslautakunnan laatimat hyvän vastauksen piirteet. Lisäksi ylioppilastutkintolautakunnan sensori vastaa sivuilla kirjoittajien lähettämiin kysymyksiin.