Työvire -kysely kirkon työyhteisöissä

Ajankohtaista | 11.03.2019

Kysely on lähetetty 11.3. kaikille seurakuntien, keskushallinnon ja kirkon yhteistyöjärjestöjen työntekijöille.

Työhyvinvointia ja työyhteisöjen tilannetta mittaava kysely toteutetaan koko kirkon tasolla aina kolmen vuoden välein. 

Tänä keväänä kirkon kaikissa työyhteisöissä toteutetaan työvire -kysely, jonka kautta kirkon työntekijöillä on mahdollisuus antaa palautetta työstä, työyhteisön toimivuudesta, yhteistyöstä esimiehen kanssa sekä kertoa omasta hyvinvoinnistaan.

Kysely on lähetetty 11.3. sähköpostitse kaikille seurakuntien, keskushallinnon ja järjestöjen työntekijöille ja vastausaikaa on 30.4. saakka. Kysely on luottamuksellinen, eikä yksittäisiä vastauksia jaeta työnantajalle.

Kyselyssä esitetään 14 lyhyttä väittämää, joihin vastaaminen vie noin 5 minuuttia. Kysely toteutetaan yhteistyössä Ilmarisen kanssa. Väittämät perustuvat Hintsa Performancen ja Aalto-yliopiston kanssa luotuun viitekehykseen, jossa analysoidaan organisaation hyvinvointia ja suorituskykyä kahdeksassa eri osa-alueessa. Koska kyselyn formaatti on yleinen, joten siinä puhutaan yrityksestä. Kirkon työntekijöiden kohdalla termi tarkoittaa omaa seurakuntaa tai työyhteisöä. 

Kyselyn tuloksia käsitellään yleisellä tasolla hallinnon uudistuksen ohjausryhmässä, ne toimitetaan tiedoksi myös kirkolliskokoukselle. Tulokset toimitetaan lisäksi hiippakunnille ja seurakunnille toimenpiteitä varten ja työyhteisöjen kehittämisen tueksi.

Jos et ole saanut kyselylinkkiä, ota yhteys Sirpa Korialaan (sirpa.koriala@ort.fi).