Papiston talvipäivät Helsingissä 18.–19.3.

Ajankohtaista | 05.03.2019

Talvipäivien yhteydessä järjestetään Kreetan synodiin liittyvä seminaari, jonka puhujaksi saapuu Ranskan metropoliitta Emmanuel.

Ortodoksisten pappien liitto on valinnut vuodelle 2019 koulutuksellisen teeman ”Ortodoksinen kirkko ja primaatti”.

Helsingissä järjestettävillä talvipäivillä osallistujat pääsevät tutustumaan roomalaiskatolisen kirkon näkökulmaan primaatista, kun aiheeseen erikoistunut tutkija, teologian tohtori ja Suomen katolisen kirkon yleisvikaari isä Raimo Goyarrola luennoi aiheesta.

Syksyn opintopäivillä primaattikysymystä käsittelee puolestaan Ekumeenisen patriarkaatin diakoni John Chryssavgis.

Maaliskuun talvipäivillä pappien liiton järjestämä ohjelma sijoittuu maanantaille. Päivät aloitetaan yhteisellä lounaalla Helsingin seurakunnan seurakuntasalissa kello 12.30. Isä Raimon luennon ajaksi siirrytään Pyhän Henrikin katedraaliin. Kello 16 on tarjolla kahvit Liisankadun Mirolybov-salissa, kello 17 ehtoopalvelus kotikirkossa ja kello 17.45 pappien liiton vuosikokous Mirolybov-salissa. Kello 19 yhteinen illallinen. Talvipäivien osallistumismaksu on 80 euroa.

Tiistaina 19.3. papisto kokoontuu hiippakuntien piispojen kutsusta seminaariin, jossa käsitellään Kreetan synodia (2916) edeltäneitä kokouksia, itse synodia ja sen päätöksiä ja nykypäivän haasteita. Suomen ortodoksinen kirkko on kutsunut seminaarin puhujaksi Ranskan metropoliitta Emmanuelin. Seminaari alkaa Uspenskin katedraalissa kello 10 ja päättyy noin kello 16. Ennen ohjelman alkua aamupalvelus kello 8.30.

Papiston talvipäivien osallistujia pyydetään ilmoittautumaan 11.3. mennessä Ortodoksisten pappien liiton sihteerille, pastori Joonas Ratilaiselle (joonas.ratilainen@ort.fi). Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan myös mahdolliset ruoka-aineallergiat ja -rajoitteet sekä tieto siitä, kuka osallistumisen maksaa.

Kreetan synodia käsittelevään seminaariin ilmoittaudutaan Helsingin hiippakunnan kansliaan (helsingin.hiippakunta@ort.fi) 13.3. mennessä. Samalla ilmoitetaan mahdolliset ruoka-aineallergiat ja -rajoitteet.