Diakonia-aamiaishaaste seurakunnille

Ajankohtaista | 13.02.2019

”Kukaan ei voi kasvaa Kirkon jäsenenä, ellei hän palvele Kristuksessa lähimmäisiään.”

Kaulin ja sämpylöitä

Paaston luonteeseen kuuluu oman hengellisen elämän tutkistelu, parannuksen teko ja ruokavalion keventäminen. Myös lähimmäisen huomioiminen kuuluu paaston henkeen. Hyväntekeväisyys voi olla esimerkiksi aineellisen avun antamista tai vapaaehtoistyötä heikommassa asemassa olevien hyväksi. Filantropian paastokeräyksellä voi auttaa kansainvälisen diakonian hankkeita.

Vuoden 2019 suuressa paastossa toivomme jokaisen seurakunnan muistavan erityisesti avun tarpeessa olevia. Jokainen seurakunta voi miettiä oman toimintatapansa.

Kirkkopalvelujen koordinaattori Sirpa Okulov esittää yhtenä ja hyväksi havaittuna konkreettisena toimintamuotona diakonia-aamiaisen järjestämisen paaston aikana ja haastaa kaikki seurakunnat mukaan kokeilemaan tätä auttamistapaa:

– Helsingin ortodoksinen seurakunta on järjestänyt jo pitkään työttömille ruokailua ja Oulun seurakunnassa on toteutettu diakonia-aamiaisia. Seurakunta on lahjoittanut aamiaistarpeet ja vapaaehtoiset ovat ne tarjoilleet. Osan tarvikkeista he ovat saaneet lahjoituksina. Aamiaisesta on tiedotettu seurakunnan sivuilla ja asiasta ilmoittava kyltti on laitettu pihalle/kadulle.

Vapaaehtoisvuoroja voi jakaa tiistaiseurojen, diakoniapiirien ja nuorisotyön kesken. Tapahtuman voi järjestää niin, ettei se ole saman aikaisesti ekumeenisten naapuriseurakuntien järjestämien diakonia-aamiaisten kanssa.

Pieni konkreettinen kädenojennus voi olla hyvin merkityksellinen sille, joka apua tarvitsee!

Kuvatkaa vapaaehtoisten toimintaa kameroilla ja tehkää tapahtumista hiukan muistiinpanoja. Asiaan on näin helpompi palata myöhemmin.

Arkkipiispa Leo on antanut siunauksensa tälle haasteelle.

Lisätiedot Oulun diakonia-aamiaisen järjestelyistä: isä Marko, marko.patronen@ort.fi, puh 044 511 5742