Metropoliitta Arsenin intronisaatio Kuopiossa 17.2.

Ajankohtaista | 04.02.2019

Liturgia alkaa Pyhän Nikolaoksen katedraalissa kello 10.

Metropoliitta Arseni asetetaan Kuopion ja Karjalan metropoliitan tehtävään Kuopiossa Pyhän Nikolaoksen katedraalissa sunnuntaina 17.2. kello 10 alkavassa liturgiassa. Palveluksen toimittaa Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo yhdessä metropoliitta Elian, metropoliitta Arsenin ja muun papiston kanssa.

Kaikki ovat tervetulleita yhteiseen palvelukseen. Varsinainen intronisaatio tapahtuu aivan palveluksen aluksi, joten paikalle on hyvä saapua ajoissa.

Liturgian jälkeen juhlavieraat siirtyvät lounaalle Scandic Kuopio –hotellin Snellman –saliin (klo 12.30 alkaen).

Suomen ortodoksisen kirkon kirkolliskokous valitsi marraskuussa 2018 piispa Arsenin Kuopion ja Karjalan hiippakunnan piispaksi.

Kuopion ja Karjalan hiippakunta on yksi Suomen ortodoksisen kirkon kolmesta hiippakunnasta. Siihen kuuluu 9 seurakuntaa: Iisalmi, Ilomantsi, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Nurmes, Rautalampi, Saimaa ja Taipale. Seurakuntien yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 21 000.

Kuopiossa toimivat myös Suomen ortodoksisen kirkon palvelukeskus ja ortodoksinen kirkkomuseo RIISA. Joensuussa toimii Ortodoksinen seminaari, jossa Itä-Suomen yliopistossa ortodoksista teologiaa opiskelevat suorittavat käytännön soveltavat opinnot ja liturgiset harjoitukset. Myös Valamon Kristuksen kirkastumisen luostari ja Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari sijaitsevat Kuopion ja Karjalan hiippakunnan alueella. Kirkkoja ja rukoushuoneita hiippakunnassa on noin 80.