Papisto bloggaa

Ajankohtaista | 29.01.2019

Ort.fi -sivuston blogivalikoima täydentyi isä Ambrosiuksen ja isä Raunon blogeilla.

Kirkon sivuilla on ollut viime aikoina kaksi blogipaikkaa. 

Andrein ajatuksia -blogia pitää äskettäin Nurmeksen ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran toimesta Lappeenrannan seurakunnan toisen papin toimeen siirtynyt isä Andrei Verikov. Isä Andrei kertoo julkaisevansa blogissaan ajatuksia laidasta laitaan, mutta teksteissä on yleensä jonkinlainen linkki ortodoksisuuteen. Blogiarkistosta löytyy runsaasti luettavaa, sillä ensimmäiset tekstit ovat vuodelta 2009.

Ortodoksina tänään -blogin takaa löytyy Haminan ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Ville Kiiveri. Hän kertoo pohtivansa blogissaan nykypäivän haasteita ja ilmiöitä ortodoksisen kirkon ihmiskuvan ja muuttumattoman tradition näkökulmasta. Tämänkin blogin arkistoon on ehtinyt kertyä melkoinen määrä julkaisuja, sillä blogi on perustettu vuonna 2013. 

Nyt sivustolle on lisätty kaksi uutta blogia: Isä Ambrosiuksen ja Lapin ortodoksisen seurakunnan blogit.

Isä Ambrosius jäi vuoden 2018 alusta eläkkeelle Helsingin ortodoksisen hiippakunnan piispan tehtävästä. Hän bloggaa Helsingin Vuosaaressa sijaitsevan Kulttuurikeskus Sofian sivuilla. Verkostoitumisen mestarina tunnettu isä Ambrosius tarkastelee kirkon elämää pitkän perspektiivin tukemana, mutta samalla usein tuoreesta näkökulmasta.

Lapin blogia pitää puolestaan Lapin seurakunnan Ivalossa toimiva matkapappi, rovasti Rauno Pietarinen. Suomen ortodoksisen kirkon pohjoisen ulottuvuuden hyvin tunteva Isä Rauno on myös kirkollinen kosmopoliitti, ikinuori pohdiskelija ja oivaltava pedagogi. 

Blogit päivittyvät kukin omaan tahtiinsa, joten uutta luettavaa ilmestyy varmasti viikottain. Tutustu ja seuraa!