Joulupaastokeräykseen lahjoitettiin innokkaasti

Ajankohtaista | 21.01.2019

Joulupaastokeräys ”Murretaan ja Jaetaan” kannusti seurakuntalaisia ympäri Suomen kattamaan jouluaterian Keniaan ja Syyriaan.

Ruokajakelua joulun aikaan

Filantropia ry:n järjestämiin joulupaastokeräyksiin on viime vuosina lahjoitettu noin 20 000–25 000 euroa. Marras-joulukuussa 2018 toteutetun joulupaastokeräyksen ”Murretaan ja Jaetaan” tilitykset seurakunnista jatkuvat vielä alkutalven ajan. Tammikuun puoliväliin mennessä keräykseen on lahjoitettu jo lähes 25 000 euroa. Keräys kannusti siis selvästi seurakuntalaisia ympäri Suomen kattamaan jouluaterian Keniaan ja Syyriaan.

Joulupöytiä katettiin Blemanan luostarissa Syyriassa pitkin joulukuuta ja aatonaattona myös Kisumun kaupungissa Länsi-Keniassa, jossa pyhän Mooseksen seurakunta tekee työtä kadulla elävien nuorukaisten parissa.

Tartoksen lähellä oleva Blemanan nunnaluostari on ollut lähialueen ihmisten turvapaikkana sodan aikana. Luostarin portit on avattu kaikille tarvitseville. Joulukuussa luostari tarjosi ruokaa erityisesti lapsille.

Kisumun kaupungissa nuori pyhän Mooseksen seurakunta tekee puolestaan työtä lasten ja nuorten poikien parissa, joilla syystä tai toisesta ei ole kotia. Ruoan nälkä on vain yksi jokapäiväisistä haasteista ja eniten olisi ikävä turvallista aikuista. Isä Ierotheoksen johdolla luottamusta rakennetaan hetki kerrallaan.

Teksti ja kuva: Filantropia ry