Johannes Karhapäätä koskevan aineiston kerääminen

Ajankohtaista | 07.01.2019

Onko hallussasi tai muistissasi Johannes Karhapäähän liittyvää aineistoa?

Syksyllä 2018 Konstantinopolin Ekumeeninen patriarkaatti hyväksyi kirkkomme piispainkokouksen tekemän aloitteen Johannes Karhapään (1884–1918) liittämisestä pyhien joukkoon. Kirkkokalenterissa hänet tunnetaan nimellä pyhä marttyyri ja tunnustaja Johannes Ilomantsilainen.

Joulukuussa 2018 Joensuun ortodoksiselle seurakunnalle luovutettiin Karhapäähän liittyvää aineistoa. Johannes Karhapäähän liittyvää aineistoa saattaa olla vielä yksityishenkilöiden hallussa tai muistissa. Tällä ilmoituksella keräätään tätä aineistoa. 

Jos sinulla on hallussasi Johannekseen liittyviä dokumentteja, valokuvia, muistinvaraisia aikalaiskertomuksia tai muuta aineistoa pyydämme toimittamaan ne seuraavaan osoitteeseen:
 
Joensuun ortodoksinen seurakunta/Karhapää-aineisto
Kirkkokatu 32
80100 JOENSUU
 
Pyydämme liittämään aineistoon toimittajan nimen ja yhteystiedot ja mahdollisen tiedon siitä, miten aineisto on saatu tai hankittu. Yhteystietojen avulla allekirjoittaneet voivat tarvittaessa kysyä lisätietoja ja tarkennuksia. Henkilötietojasi ei luovuteta kolmansille osapuolille, ellei asiasta laadita erikseen sopimusta.
 
Kerätty aineisto tullaan sijoittamaan asianmukaisesti koottuun arkistoon tutkijoiden käytettäväksi. Päätös sijoituspaikasta julkistetaan erikseen. Aineiston keräämiselle on KP metropoliitta Arsenin siunaus.

Kiittäen
 
Apulaisprofessori Pekka Metso
pekka.metso@uef.fi
 
Pastori Marko Mäkinen
marko.makinen@ort.fi