Hiippakuntasihteeri Ouluun, kirkolle venäjänkielinen tiedottaja

Ajankohtaista | 04.12.2018

Molempien tehtävien täyttäminen varmistui kirkolliskokouksen vahvistettua kirkon talousarvion.

Oulun hiippakunnan hiippakuntasihteerin määräaikainen tehtävä ja kirkon venäjänkielisen tiedottajan toimi olivat haettavina 9.11. mennessä. Molemmat haut olivat ehdollisia ja niiden täyttäminen voitiin vahvistaa vasta kun kirkolliskokous teki 28.11. päätöksen kirkon talousarviosta vuodelle 2019.

Oulun hiippakunnan hiippakuntasihteerin määräaikaiseen tehtävään tuli hakuajan puitteissa kaksi hakemusta. Molemmat hakijat kutsuttiin haastatteluun ja tehtävään valittiin 1.1.2019 alkaen ortodoksisen teologian ylioppilas Artturi Hirvonen

Hiippakuntasihteerin tehtäviin kuuluu metropoliitan avustaminen hallinnollisissa ja teologisissa asioissa. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi erilaisia toimistotehtäviä ja teologisten sekä hallinnollisten taustaselvitysten tekemistä. Hiippakuntasihteeri avustaa metropoliittaa myös paimenmatkoilla.

Kirkon venäjänkielisen tiedottajan toimeen tuli hakuajan puitteissa kolme hakemusta. Haastatteluun kutsuttiin kaksi hakijaa. Toimeen valittiin 1.1.2019 alkaen Pietarin hengellisestä akatemiasta valmistunut diakoni Vladimir Sokratilin.

Venäjänkielinen tiedottaja vastaa yhteistyössä vastaavan tiedottajan kanssa kirkon venäjänkielisen www-sivuston ja venäjänkielisten somekanavien sisällöntuotannosta ja ylläpidosta sekä venäjänkielisten radio-ohjelmien sisällöntuotannosta. Hänen toimenkuvaansa kuuluvat myös suomi-venäjä ja venäjä-suomi -käännökset. Lisäksi hän vastaa kirkon venäjänkielisestä asiakaspalvelusta ja avustaa seurakuntia venäjänkieliseen viestintään liittyvissä kysymyksissä. Tehtävään kuuluu myös vastaavan tiedottajan sijaisena toimiminen.