Barentsin kirkot Valamossa

Ajankohtaista | 21.11.2018

Neuvoston hallituksen kokouksen yhteydessä järjestetään myös ekumeeninen kirkkomusiikkiseminaari, jossa esiintyy papistokuoro Petroskoista.

Papistokuoro Petroskoista laulaa Valamossa

Barentsin kirkkojen neuvoston hallitus kokoontuu 20.–21.11. Valamon luostarissa. Neuvoston hallitus kokoontuu vuosittain neljä kertaa, joista kolme on Skype-kokouksia. Nyt järjestettävässä kokouksessa hallitus käsittelee vuoden 2019 talousarviota ja vuosikokouksen ehdottamaa sääntömuutosta, joka koskee mm. hallituksen varsinaisten ja varajäsenten asemaa.

Oulun ortodoksisella hiippakunnalla on tällä hetkellä varajäsenen paikka ja nykyisessä käytännössä varajäsenet osallistuvat hallituksen työskentelyyn kuten varsinaisetkin jäsenet.

Kokouksen yhteydessä järjestetään ekumeeninen kirkkomusiikkiseminaari, jossa puhuvat kirkkomusiikin professori Maria Takala-Roszczenko Itä-Suomen yliopistosta ja Ragnar Håkanson Luulajan hiippakunnasta Ruotsista. Barentsin kirkkojen neuvoston järjestämänä ja Valamon luostarin tukemana mukana on myös kymmenhenkinen papistokuoro Petroskoista. He laulavat luostarissa konsertin ja esiintyvät myös kirkkomusiikkiseminaarissa.

Kuvassa Petroskoin pappiskuoron laulajia. Kuva: rovasti Rauno Pietarinen