Nuorisovaihtomatka Konstantinopoliin

Ajankohtaista | 16.10.2018

18–29 -vuotiailla on mahdollisuus hakea mukaan 25.10. mennessä, matka toteutuu marraskuussa.

Näkymä Konstantinopolista

Ekumeeninen patriarkka Bartolomeos kutsuu Suomen ortodoksisen kirkon nuoria marraskuussa Konstantinopoliin tutustumaan ekumeeniseen patriarkaattiin ja itse kaupunkiin.

Kontantinopolin ekumeenisen patriarkaatin ja Suomen ortodoksisen kirkon nuorisovaihtomatkan käytännön järjestelyistä vastaa Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry.

Matkalle valitaan avointen hakemusten perusteella 5–7 iältään 18–29 –vuotiasta nuorta. Valinnat tehdään ONL ry:n varapuheenjohtaja Anna Kasdagliksen johdolla, ja niissä pyritään mahdollisimman tasaiseen maantieteelliseen kattavuuteen ja sukupuolijakaumaan.

Matkaan valittavilla tulee olla voimassa oleva passi, oma matkavakuutus ja valmius maksaa matkan omavastuuosuus (100 euroa). Lisäksi kukin osallistuja kustantaa oman matkansa kotoaan Helsinki-Vantaan lentokentälle ja takaisin. Tähän voi toki kysyä avustusta omasta kotiseurakunnasta. Jokaisella matkan osallistujalla on lisäksi hyvä olla jonkin verran omia käyttövaroja mukana.

Matkan tarkka ajankohta ei ole vielä varmistunut. Esillä on lähinnä kaksi vaihtoehtoa, joko 3.–10.11. tai 10.–17.11.2018.

Matkaan lähdetään matkanjohtajan johdolla Helsingistä. Matkaohjelmaan sisältyy jumalanpalveluksia ja vierailuja monissa historiallisissa ja kirkollisissa kohteissa. Toiveissa on tietysti myös itse patriarkka Bartolomeoksen tapaaminen. Matkan aikana osallistujilla on tilaisuus tutustua myös moderniin Istanbuliin.

Perillä Suomen ryhmästä on perinteisesti pidetty erittäin hyvää huolta ja ryhmälle on osoitettu lämmintä vieraanvaraisuutta. Patriarkaatti tai matkanjärjestäjä tarjoavat osallistujille majoituksen ja valtaosan matkan aterioista.

Matkalle haetaan sähköpostitse avoimella hakemuksella. Hakemuksessa voi kertoa haluamallaan tavalla itsestään, suhteestaan kirkkoon ja siitä, miksi hakija olisi sopiva ehdokas matkalle. Hakemukset lähetetään osoitteella onl@ort.fi ja niiden tulee olla perillä 25.10. kello 15 mennessä.

Lisätietoja:
16.10. lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Maria Kauppila (maria.kauppila@ort.fi), 22.10. alkaen lisätietoja antaa järjestösihteeri Annakaisa Onatsu (annakaisa.onatsu@ort.fi ja 040 6858854).

Kuva: Annamari Liuha / ONL