Piispa Arsenin tervehdys Pyhän Mikaelin kirkon seurakuntalaisille

Ajankohtaista | 11.10.2018

Koettelemuksien siunaus on siinä, että ne yhdistävät kärsiviä ja lujittavat uskoa, toteaa esipaimen Mikkelissä 10.10. luetussa tervehdyksessään.

Mikkelissä sunnuntaina 7.10. tulipalossa vahingoittuneen Pyhän ylienkeli Mikaelin kirkon pihalla toimitettiin keskiviikkona 10.10. rukoushetki, jossa Saimaan seurakunnan kirkkoherra Bogdan Grosu luki hiippakunnan metropoliitan tehtäviä hoitavan Joensuun piispa Arsenin tervehdyksen paikalliselle pyhäkköyhteisölle:

ARVOISAT PYHÄN YLIENKELI MIKAELIN KIRKON SEURAKUNTALAISET

Jumalan armoa ja rauhaa teille meidän Isältämme ja Herraltamme Jeesukselta Kristukselta. Osoitan syvän valitteluni kaikille Pyhän ylienkeli Mikaelin kunniaksi pyhitetyn kirkon seurakuntalaisille ja rukoilijoille pyhäkköänne kohdanneesta tulipalosta. Onneksi Jumalan johdatuksesta kirkko arvokkaine irtaimistoineen ei tuhoutunut, vaan kärsi ainoastaan savu- ja vesivahinkoja.

Tämä on surullinen koettelemus, ei ainoastaan teille, vaan koko hiippakunnallemme. Palon myötä yksi rukouspaikoistamme on poissa käytöstä korjausten vaatiman pitkän ajan. Pyhä apostoli Jaakob toteaa lähetyskirjeessään, että ”pitäkää pelkkänä ilona niitä moninaisia koettelemuksia, joihin joudutte. Tehän tiedätte, että kun uskonne selviytyy koetuksesta, tämä kasvattaa teissä kestävyyttä. Ja kestävyys johtakoon täydelliseen tulokseen, jotta olisitte täydellisiä ja eheitä, ette vajaita miltään kohden.” (Jaak. 1:2-4)

Tätä palon tuottamaa koettelemusta on vaikea pitää tällä murheen hetkellä ilona, mutta kuten Vapahtajamme opettaa, ”edes hiuskarva päästänne ei mene hukkaan. Pysykää lujina, niin voitatte omaksenne elämän.” (Luuk 21:18-19) Koettelemuksien siunaus on siinä, että ne yhdistävät kärsiviä ja lujittavat uskoa. Jumalan avulla pyhäkkönne saadaan varmasti entistä ehompaan kuntoon. Nyt teidän on entistä tiiviimpänä ja toisianne kunnioittavana seurakuntana yhdessä rukoiltava, sillä ”vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan” (Jaak. 5:16).

Teitä kaikki rukouksin muistaen ja koettelemukseenne osaa ottaen,

Esipaimenenne, 
Joensuun 
+Piispa Arseni